Categories: Κοινωνία

Μεσολόγγι: Η «Διέξοδος» με μια νέα χειρονομία αγάπης στάθηκε αρωγός στους οικονομικά αδύναμους μαθητές

Την αδυναμία πάρα πολλών γονέων να αποκτήσουν τα σχολικά είδη που έχουν ανάγκη τα παιδιά τους για την παρακολούθηση των μαθημάτων έσπευσε για άλλη μια χρονιά να καλύψει η «Διέξοδος».
Μετά από υπόδειξη των δασκάλων και με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα «μοίρασε χαμόγελα» σε 183 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Μεσολογγίου προσφέροντάς τους τσάντες γεμάτες με όλα ανεξαιρέτως τα σχολικά είδη που τους ήταν αναγκαία.
Η χειρονομία αυτή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της νεαρής φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου που μια μέρα του Ιανουαρίου 2014 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στο εκεί Πολυτεχνείο, η εγκληματική συμπεριφορά ενός ασυνείδητου οδηγού λεωφορείου της έκοψε το νήμα της ζωής και την οδήγησε στα ουράνια.
Έκτοτε η «Διέξοδος», καθιέρωσε στη μνήμη της αριστούχου και χαρισματικής αυτής κοπέλας με τη φλογερή ματιά και τη μεγάλη ευαισθησία, μια χειρονομία αγάπης προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, τους νέους που μέσω του σχολείου και της παιδείας γενικότερα θα αποτελέσουν το «αύριο» της Ελλάδας, της κοινωνίας και της οικουμένης όλης.
Γι΄αυτό και η «Διέξοδος» φροντίζει επί 21 συνεχή χρόνια να τους αγκαλιάζει μέσω του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» προσφέροντάς τους γνώσεις Ιστορίας και Τέχνης και προς αυτή τη κατεύθυνση θα εξακολουθήσει να προσανατολίζει τις ενέργειές της κάθε φορά που θα της δίνεται η ευκαιρία.
Και για όσα χρόνια θα υπάρχουν φίλοι που θα ενισχύουν και θα υποστηρίζουν το ποικιλόμορφο αυτό κοινωφελές έργο της, η προσφορά των σχολικών ειδών θα επαναλαμβάνεται διότι τόσο ο ιδρυτής όσο και οι συνεργάτες της «Διεξόδου» πιστεύουν πως αν και η Ειρήνη βρίσκονταν σήμερα στη ζωή το ίδιο θα έκανε. Δεν θα προσέφερε δηλαδή μόνο τα πράγματά της σε όσους μαθητές είχαν αδυναμία να τα αποκτήσουν αλλά θα ενεργούσε, ως ώριμη πλέον δεσποινίς, έτσι ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τη μάθηση που στη συνέχεια θα τους δώσει τη δυνατότητα να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μετά το λάδι θα έχουμε πορτοκάλια από «χρυσάφι» λόγω της μειωμένης παραγωγής στη σοδειά της Βραζιλίας;

Η παραγωγή πορτοκαλιών της Βραζιλίας αναμένεται να φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.…

6 ώρες ago

Χαλάνδρι: Μαθητικοί αγώνες στίβου «Ευριπίδεια 2024», το Σάββατο 25 Μάϊου 2024

Τα «Ευριπίδεια», οι μαθητικοί αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου κάθε χρόνο για…

7 ώρες ago

Νίκος Ανδρουλάκης από Αρκαλοχώρι: Η 9η Ιουνίου είναι ευκαιρία να στείλει ο λαός ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση

«Δυστυχώς, η ΝΔ περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα και για όλα η απάντηση είναι 41%. Είθε ο…

20 ώρες ago

Εκδήλωση Re-Public & ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung με θέμα «Πως μια προοδευτική Ευρώπη θα επηρεάσει την εργασία στην Ελλάδα»

Την Τρίτη 14 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στο Impact hub, Καραϊσκάκη 28 στο κέντρο…

21 ώρες ago

Παράταση αιτήσεων έως 31/5 για το πρόγραμμα Καλοκαιρινής απασχόλησης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας πρόγραμμα καλοκαιρινής…

22 ώρες ago

Στη γραμμή Πολάκη και ο Κασσελάκης: Μόλις τα βρήκε σκούρα με την Χρηστίδου πέταξε το ακουστικό και έφυγε από την εκπομπή [βίντεο]

Στον αέρα της εκπομπής του MEGA με τη Σίσσυ Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι» βγήκε σήμερα…

23 ώρες ago