Κορονοϊός: Mοναχός του Αγίου Όρους διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου 

0

Διασωληνωμένος με κορονοϊό νοσηλεύεται μοναχός από τον Άγιον Όρος, έπειτα από συμπτώματα που ανέπτυξε όσο βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, πρόκειται για 85χρονο ο οποίος διεκομίσθη το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτάκτως στο νοσοκομείο Παπανικολάου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Voria.gr, ο μοναχός πάσχει από υποκείμενα νοσήματα και η κατάστασή του είναι μεν βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, αλλά παραμένει βαριά. Τα επόμενα 24ωρα εκτιμώνται ως εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Έντονο ενδιαφέρον από τον Σωτήρη Τσιόδρα
Έντονο ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του 85χρονου μοναχού έχει επιδείξει ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο καθηγητής επικοινώνησε ήδη αρκετές φορές με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του. Άλλωστε, ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει στενές σχέσεις με τη θρησκεία και την Εκκλησία, αφού όπως έχει γίνει γνωστό είναι ψάλτης, ενώ έχει αναφερθεί σε λόγια μοναχού από το Άγιο Όρος στον ίδιο, σε επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας τον Απρίλιο.

Οκτώ κρούσματα στη Ιερά Μονή Αγίου Παύλου
Τουλάχιστον οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες σε μία μόνο μονή του Αγίου Όρους, αυτή του Αγίου Παύλου, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιον Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Ιερά Μονή Χελανδαρίου), όπως και ένα σε μια σκήτη (τη Λακοσκήτη).
Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Share.

Comments are closed.