Περιφερειακή Ενότητα Β. Τ. Αθηνών: Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τον «Ιανό»

0

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (17/09) στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός).
Νωρίτερα το μεσημέρι είχε πραγματοποιηθεί  Έκτακτη Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες Αττικής ενώ με εντολή του Περιφερειάρχη Πατούλη όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.
«Η πολιτική προστασία, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας αποτελούν πρώτο μέλημα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας. Τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού σε συνεργασία με τους εντεταλμένους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας οφείλουμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, με επαγρύπνηση και υπευθυνότητα να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις από την εκδήλωση της κακοκαιρίας», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Παπάγου Χολαργού Χρήστος Πετράκης, Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, Χαλανδρίου Κων/νος Ευθυμίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Κοκορόσκος, Φιλοθέης-Ψυχικού Γιώργος Παπαχρόνης. Συμμετείχαν, επίσης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Βόρειου, Δυτικού και Νότιου Τομέα Αθηνών, Αναστάσιος Χαχλάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων του Βορείου Τομέα, καθώς επίσης πολλοί εκπρόσωποι άλλων κρατικών φορέων και υπηρεσιών.
Συστάσεις τους Περιφέρειας Αττικής τους τους πολίτες
Η περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τα εξής:

  • Να περιορίσουν όσο κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις
  • Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα αλλά
  • Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν διαμονή σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.civilprotection.gr.

Share.

Comments are closed.