Σύψας: Αν συνεχίσουμε έτσι σίγουρα έρχεται lockdown στην Αττική [βίντεο]

0

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ», με τον Γιώργο Παπαδάκη είπε, ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο 10 έως 15 ημερών να αποδώσουν τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Αττικη και αν διαπιστωθεί ότι η κατάσταση στην Αττική δεν έχει βελτιωθεί, «τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown».
Όσον αφορά την επιδημία ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Σύψα.
«Αν χρειαστεί lockdown θα γίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Αττική τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown. Τα μέτρα θα χρειαστούν μια εβδομάδα δέκα ημέρες για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν τότε το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών». Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι ένα νέο lockdown θα είναι μικρότερης διάρκειας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι ο καιρός για να το κάνουμε, όχι για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν», είπε.
Ο κ. Σύψας εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά. «Η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις» είπε και συμπλήρωσε: «Αν αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς δραστικά μέτρα, τότε θα πιεστεί πολύ το σύστημα Υγείας. Δεν θέλουμε να ξεφύγει η επιδημία».
Αναφερόμενος, τέλος, στα σχολεία και στους κινδύνους που υπάρχουν από τον κορονοϊό, είπε: «Το κυρίως πρόβλημα είναι οι καθηγητές. Αυτή είναι η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο λόγω κίνησης στα ΜΜΜ. Έρευνες από Αγγλία έδειξαν ότι εκπαιδευτικοί είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Υπάρχει, ωστόσο, σαφές πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων κορονοϊού. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν. Γι’ αυτό πρέπει καθηγητές και μαθητές να τηρούν τα μέτρα»

  • Δείτε το βίντεο της εκπομπής πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.