Χανιά: Ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον πατέρα μαθητή που επιτέθηκε στον καθηγητή

0

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επιβλήθηκε στον 40χρονο γονέα παιδιού Γυμνασίου που βιαιοπράγησε εναντίον καθηγητή στα Χανιά.
Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία θα ισχύσει αν ο καταδικασθείς καταβάλει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ως δωρεά για κοινωφελείς σκοπούς, επέβαλε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον 40χρονο πατέρα μαθητή του συγκεκριμένου Γυμνασίου που το πρωί της Δευτέρας βιαιοπράγησε σε βάρος καθηγητή του σχολείου, όταν το θύμα της επίθεσης δεν επέτρεψε στο παιδί του καταδικασθέντος να μπει στο σχολείο χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.
Στην κατάθεσή του ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν και τόνισε ότι στην προτροπή του προς το παιδί του 40χρονου να φορέσει τη μάσκα για να μπει στο σχολείο δέχτηκε από τον πατέρα του παιδιού μια κουτουλιά και μια κλωτσιά. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε για τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι δεν τον εκφράζει, καθώς, όπως είπε, δεν είναι βίαιος άνθρωπος.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις και επεσήμανε ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να βρίζει και να αντιδρά με αυτό τον τρόπο αλλά και να εξαπολύει απειλές, ειδικά μπροστά σε παιδιά, και πρότεινε την ενοχή του.
Ο 40χρονος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού. Έξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφό τους, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία του γονέα που επιτέθηκε στον καθηγητή.

Δείτε τις δηλώσεις του θύματος ξυλοδαρμού μετά τη δική σε βίντεο του zarpa news

Share.

Comments are closed.