Τομέας Συνταξιούχων ΚΙΝΑΛ: Οι συνταξιούχοι απαιτούν σεβασμό

0

Με επικοινωνιακά τρυκ και στις εξαγγελίες του από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός συνεχίζει συστηματικά την προώθηση ακραίων, συντηρητικών, πολιτικών προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων.
Ιδιαίτερα στοχοποιεί τους συνταξιούχους  επιτείνοντας την ήδη διευρυμένη ανασφάλειά τους. Γιατί:

  • Η νεοφιλελεύθερη επιλογή για κατάργηση του αναδιανεμητικού ρόλου της επικουρικής ασφάλισης και η μετατροπή σε ακραίο Κεφαλοποιητικό Σύστημα – φαλκιδεύει το Δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, οδηγεί το ασφαλιστικό σύστημα στον ιδιωτικό τομέα. Με θύματα τόσο τους σημερινούς συνταξιούχους που θα υποστούν δραματική μείωση της επικουρικής τους σύνταξης, όσο και τους νέους ασφαλισμένους που θα καταστούν έρμαια των τυχοδιωκτικών παιχνιδιών των μεγάλων συμφερόντων της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
  • Η εξαίρεση των συνταξιούχων από την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αποκαλύπτει το κυνικό πρόσωπο των πολιτικών της Κυβέρνησης. Σε συνδυασμό με την Κυβερνητική φαλκίδευση της απόφασης του ΣτΕ για την απονομή των αναδρομικών, με την αφαίρεση των δώρων και των επικουρικών από αυτά, επισφραγίζεται η στοχοποίηση των συντάξεων και των συνταξιούχων.

Κύριε Μητσοτάκη,
Οι συνταξιούχοι ως εργαζόμενοι μεταπολιτευτικά συνέβαλαν στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας, τα δε τελευταία δέκα χρόνια των μνημονίων σήκωσαν δυσανάλογο βάρος για την δημοσιονομική προσαρμογή.
Απαιτούν σεβασμό. Είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας η συλλογική μας αντίδραση στις συντηρητικές αντιασφαλιστικές σας πολιτικές.

Share.

Comments are closed.