Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.:  Να χορηγηθούν άμεσα οι άδειες ανατροφής στους νεοδιόριστους – Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας!

0

Με ανακοίνωσή της συνδικαλιστική παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) ζητά να σταματήσει άμεσα η περικοπή των άδειων ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΣΥ
Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ διατείνεται καθημερινά και σε κάθε ευκαιρία ότι τάχα στηρίζει την οικογένεια, η ίδια, ταυτόχρονα, περικόπτει τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Συναδέλφων δηλαδή που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο σε όλη τη Χώρα, ως αναπληρωτές, από 10 έως 17 χρόνια!
Το υπουργείο Παιδείας, με μια  εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού ΠΕ κ ΔΕ, μηδενίζει εντελώς την άδεια για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς έχουν τέκνα ηλικίας 2-4 ετών και δίνει τμήμα της άδειας για τα τέκνα ηλικίας 0-2 ετών.
Μετά τις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ και την παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ προς τον υπουργό Εσωτερικών, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο, επί της ουσίας, καλεί το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει ισότιμα, με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, ως προς τις άδειες ανατροφής.
Κι ενώ το θέμα ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό τους συναδέλφους -τα σχολεία άνοιξαν κι ακόμα δεν γνωρίζουν τι άδεια ανατροφής θα λάβουν- ενώ το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών έχει σταλεί εδώ και μια εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας κωφεύει!!
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κι επειδή 350 και πλέον συνάδελφοί μας ταλαιπωρούνται, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει, άμεσα, συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζόμενων στην Παιδεία (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) και σε ολόκληρο τον Δημόσιο τομέα (ΑΔΕΔΥ), με τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για να  λυθεί το θέμα.
Απαιτούμε:

  • Να χορηγηθεί άμεσα η άδεια ανατροφής στους εκπαιδευτικούς που έχουν παιδιά ηλικίας 2-4 ετών όπως ακριβώς γίνεται με όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Να καταργηθεί η υπ. αριθμ.64/2008 γνωμοδότηση του ΝΣΚ και να χορηγείται ολόκληρη η άδεια ανατροφής στους νεοδιόριστους Δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς που έχουν παιδιά ηλικίας έως 4 ετών, αφαιρούμενης, φυσικά, της άδειας που είχαν λάβει πριν τον διορισμό τους.

Τέρμα πια η κοροϊδία κι ο εμπαιγμός των συναδέλφων!

Share.

Comments are closed.