Μιχάλης Καρχιμάκης*: Καλή νέα σχολική χρονιά

0

Ξεκινά,14 Σεπτέμβρη ,ημέρα του εορτασμού της υψώσεως του Τιμιού Σταυρού, νέα σχολική χρονιά.
Οι ευχές του καθενός μας αυτονόητες.
Είναι ένα γεγονός που χτυπά κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στην καρδιά, σχεδόν κάθε σπιτιού κάθε οικογένειας, φέτος όμως με πρόσθετες αγωνίες εξ αιτίας της πανδημίας.
Η διαδρομή, και η εξέλιξη των παιδιών μας, μέσα από την γνώση, από τις σχέσεις, τις φιλίες, τις φιλοδοξίες, είναι η κορυφαία μας επιδίωξη, το καλύτερο επιβεβαιωμένο μας όνειρο.
Οι προεκτάσεις της ζωής μας. τα παιδιά μας μπαίνουν μέσα από τον αγώνα της κατάκτησης της γνώσης, σε ένα πολύ δύσκολο και ανηφορικό περιβάλλον.
Μαζί με τον αγώνα της μάθησης δίνουν και δίνουμε όλοι, γονείς, δάσκαλοι και παιδιά τον αγώνα της υγείας.
Το κορυφαίο αγαθό της ανθρώπινης υπόστασης.
Οι ευχές μας, σε αυτή την προσπάθεια συνοδεύουν τα παιδιά μας, πρώτα απ όλα να είναι υγιή και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, με αρχές, με αξίες, με συναισθήματα, με ό,τι καλύτερο θα τα προάγει μέσα από την συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.
Πρώτα σε ανθρώπους, με ευαισθησίες και ταυτόχρονα σε ανθρώπους χρήσιμους μέσα από την γνώση για την εξέλιξη και την κοινωνία.
Σας εύχομαι, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και η μόρφωση σας, μέσα από την προσπάθεια σας, των γονιών σας και των δασκάλων σας να οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθώς και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης και του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε και δείτε τα 15 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.