Το Καστελόριζο επισκέφτηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ απέναντι, στο Κας

0

Το Καστελόριζο επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.
Το εκπληκτικό είναι ότι ώρα που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έφτανε στο νησί, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ από το Κας (η πόλη Αντίφιλος της αρχαίας Λυκίας), που βρίσκεται ακριβώς απέναντι πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα.
Η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε το «παρών» σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Η ΠτΔ επισκέφθηκε πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και κατέθεσε στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

Πολύτιμο κομμάτι της πατρίδας μας το Καστελόριζο
«Το Καστελόριζο αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της πατρίδας μας και είναι ο τόπος που συγκεντρώνει την έννοια του πατριωτισμού, ένας τόπος που κράτησε την ελληνικότητά του επί αιώνες με ακατάβλητο πείσμα κι επιμονή», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότη Καστελορίζου.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη σημερινή επέτειο απελευθέρωσης του νησιού και να διαβεβαιώσουμε ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν θα αισθάνονται ποτέ μόνοι κι αβοήθητοι», υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της αντιφώνησής της, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα του νησιού, αλλά και τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανακήρυξής σε επίτιμη δημότη, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του νησιού. Στη διάρκεια της ομιλίας της, έκανε επίσης αναφορά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε από τις «αξιώσεις» της τουρκικής ηγεσίας.
Στην τελετή ο δήμαρχος Καστελόριζου Γεώργιος Σαμψάκος, επισήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή η παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί, γι αυτό και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξή της σε επίτιμη δημότη.
Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.

Δείτε πως καταγραφεί ο τούρκικος τύπος:

Α) την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο

Β) την επίσκεψη Χουλουσί Ακάρ στο Κας

Share.

Comments are closed.