«Σφαλιάρα» Moody’s στην Τουρκία: Την Υποβάθμισε από Β1 σε B2 με αρνητική προοπτική της οικονομίας

0

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s μείωσε την αξιολόγηση του χρέους της Τουρκίας κατά μια βαθμίδα από Β1 σε Β2 και δήλωσε ότι διατηρεί τις αρνητικές προοπτικές για την τουρκική οικονομία.
Οι Υπηρεσίες Επενδυτών της Moody’s σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε αργά την Παρασκευή επικαλέστηκαν ως λόγους για την υποβάθμιση σε B2 από B1 μια πιθανή κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, θεσμικά προβλήματα και διάβρωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων.
Η ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης αποδίδει επίσης την υποβάθμιση αυτή στα «υψηλά επίπεδα γεωπολιτικού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μιλώντας χθες Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας του είναι στο απόγειό της.
«Ό, τι κι αν κάνετε, οι αξιολογήσεις σας δεν μετρούν διόλου», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, μεταδίδει το Associated Press.

  • Διαβάστε το εκτενές ρεπορτάζ Fraserτου διεθνούς πρακτορείου ειδήσεωνAssociated Pressμε τίτλο «Moody’s downgrades Turkey’s rating to B2, negative outlook» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.