Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Ερωτήματα της για τη δίχρονη υποχρεωτική αγωγή, την καθαριότητα & το κρούσμα κορονοϊού στο 8ο Δημ Σχολείο

0

Την Τετάρτη 09.09.2020 είχε προγραμματιστεί διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Ένωση ζήτησε να συμμετέχει προκειμένου να θέσει φλέγοντα ερωτήματα για τα σχολεία της πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε απαρτία αλλά δεδομένου ότι ο Δήμαρχος ήταν παρών, ζητήσαμε να γίνει κάποια ενημέρωση για τα θέματα που θίγουμε στις δύο τελευταίες ανακοινώσεις μας και τουλάχιστον για τα παρακάτω δύο που είναι κατεπείγοντα :

  1. Την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής όπου μέχρι και σήμερα 10.09.2020 δεν υπάρχουν οι απαραίτητες οκτώ (8) νέες αίθουσες από τις εννέα (9) αίθουσες για τη στέγαση των νηπίων προνηπίων (έχει παραδοθεί μόνο ένα container στην Πατρόκλου)
    Οι γονείς δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το πού και πότε  θα φοιτήσουν τα παιδιά τους.

    Διαμαρτυρηθήκαμε για άλλη μια φορά για το αλαλούμ που επικρατεί στη δίχρονη με μεταφορά των παιδιών από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο.
  1. Την έλλειψη καθαριστριών στα σχολεία

Για τη δίχρονη προσχολική αγωγή ο Δήμαρχος απάντησε ως εξής :
Παραδέχθηκε το αλαλούμ που επικρατεί στη δίχρονη με τη μεταφορά παιδιών από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο.
Από τις εννέα (9) νέες αίθουσες που θα κατασκευάζονταν για τις ανάγκες της δίχρονης έχει παραδοθεί μόνο μία (1).
Στο οικόπεδο της Γούναρη και Πατρόκλου έχει τοποθετηθεί ένα (1) container από τα τέσσερα (4) του σχεδιασμού. Τα υπόλοιπα τρία (3) containers αναμένεται να παραδoθούν έως την Παρασκευή 11.09.2020.
Στο οικόπέδο της Λεωνίδου δεν έχει μπει κανένα container. Αναμένεται να παραδοθούν και τα τρία (3) την ερχόμενη εβδομάδα  έως την Τετάρτη 16.09.2020.
Το 14ο νηπιαγωγείο δεν θα είναι έτοιμο πριν το τέλος Σεπτεμβρίου.
Για την περίπτωση του 13ου Νηπιαγωγείου (περιοχή Παράδεισος) που σχεδίαζαν να μεταφερθεί στον Παιδικό Σταθμό της Αφροδίτης (περιοχή Τσακού) ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξετάσει τη μεταφορά του σε άλλο Παιδικό Σταθμό σε κοντινή περιοχή και συγκεκριμένα στον Παιδικό Σταθμό της Αισώπου.
Καλέσαμε το Δήμαρχο να σεβαστεί έστω και την ύστατη ώρα τους γονείς που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ και να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση.

  • Δήμαρχος υποσχέθηκε να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα των νηπιαγωγείων την Παρασκευή 11.09.2020.

Για το προσωπικό καθαριότητας
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα τακτοποιηθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη (15-16.09.2020)

Επικαιροποίηση των στοιχείων από την ¨Ενωση για τα επιπλέον τμήματα των νηπιαγωγείων:

5ο Νηπιαγωγείο 2 τμήματα (θα φιλοξενηθεί σε αίθουσες του Παιδικού Σταθμού της Βορρά)
13ο Νηπιαγωγείο 2 τμήματα : 1 τμήμα θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα του 7ου Δημοτικού και 1 τμήμα σε αίθουσα στον Παιδικό Σταθμό της Αισώπου 4 (αντί της Αφροδίτης)  

Η αλλαγή αυτή αφορά σε σημερινή απόφαση της 10.09.2020 του Δήμου Αγ. Παρασκευής την οποία ανακοίνωσε και η Πρωτοβάθμια Δ/νση Εκπαίδευσης.
Στον αέρα παρεμένει η φιλοξενία των ακόλουθων επιπλέον τμημάτων των κάτωθι νηπιαγωγείων λόγω έλλειψης αιθουσών μέχρι και σήμερα 10.09.2020. Μετά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από γονείς που αγωνιούν για το πού τελικά θα πάνε τα παιδιά τους, παραθέτουμε το μέχρι σήμερα σχεδιασμό που γνωρίζουμε (λόγω έλλειψης αιθουσών η Πρωτοβάθμια Δνση Εκπαίδευσης δεν έχει στείλει επίσημο έγγραφο):

2o-10o Nηπιαγωγείο (Λεωνίδου)    1 τμήμα (περιμένει 1 αίθουσα container στο προαύλιο χώρου του νηπιαγωγείου στη Λεωνίδου)
11ο Νηπιαγωγείο 2 τμήματα (περιμένουν 2 αίθουσες containers στη Λεωνίδου)
9ο Νηπιαγωγείο 2 τμήματα (περιμένουν 2 αίθουσες containers στην Πατρόκλου)
3ο Νηπιαγωγείο 1 τμήμα (περιμένει 1 αίθουσα container στην Πατρόκλου)
12ο Νηπιαγωγείο 1 τμήμα (περιμένει 1 αίθουσα container στην Πατρόκλου)
6ο Νηπιαγωγείο 1 τμήμα (περιμένει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στον Παιδικό Σταθμό της Αφροδίτης)

Για όλα τα παραπάνω ο Δήμος θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή 11.09.2020.

Κρούσμα Κορωνοϊού σε σχολείο της πόλης μας:
Δυστυχώς έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της πόλης μας.

Ζητάμε

  • Την απολύμανση του σχολείου από το Δήμο καθώς και όλων των σχολείων της πόλης όπως έχει δεσμευτεί.
  • Να γίνει Τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς που ήρθαν σε επαφή (έχει γίνει σχολικό συμβούλιο) , 7 ημέρες μετά την επαφή προκειμένου να ανοίξει το σχολείο με ασφάλεια.
  • Ιχνηλάτηση όλων των επαφών.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Share.

Comments are closed.