Φώφη Γεννηματά: Να κάνουμε και πάλι ισχυρή την προοδευτική παράταξη

0

Δυναμική επιστροφή επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής, κηρύσσοντας το τέλος του «τεχνητού δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» στον απόηχο του πλήγματος που έχουν υποστεί τα δύο μεγάλα κόμματα. Το στίγμα της επιστροφής έδωσε η ίδια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χθες, από το βήμα της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Με δεδομένο, ότι «τα προβλήματα μονιμοποιούνται, δεν είναι προσωρινά» και πως η κοινωνία μετασχηματίζεται, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι οι μεγάλες αλλαγές που συντελούνται δεν αντιμετωπίζονται με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του «βλέποντας και κάνοντας», τις οποίες και αποδίδει η Χαριλάου Τρικούπη στην κυβέρνηση. «Απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις. Μία νέα αλλαγή επιβάλλουν οι καταστάσεις», είπε, τονίζοντας ότι μόνο η δική τους παράταξη μπορεί πολιτικά να την καθοδηγήσει.
«Οι συντηρητικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ, δεν μπορούν να γίνουν μέρος της αλλαγής. Δεν μπορούν να δώσουν λύσεις με προοπτική. Οδηγούν σε οπισθοδρόμηση», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα κρίση αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση διαχειριστικά κάθε φορά, με τα στελέχη της να αδυνατούν να διακρίνουν μεταξύ προσωρινού και μονίμου. «Ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίστηκε την δίμηνη καραντίνα, το προσωρινό, αλλά αδυνατεί να συλλάβει και να αντιμετωπίσει το δομικό. Αδυνατεί να προετοιμάσει την χώρα, να την προσαρμόσει στις αλλαγές, να την προφυλάξει, να την προστατέψει και τελικά να την οργανώσει για να προχωρήσει μπροστά διαμορφώνοντας μία νέα προοδευτική κανονικότητα», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προβλέποντας και ότι η εκδηλούμενη δυσφορία του κόσμου θα αρχίσει να αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά.
Εκτός του πυρός όμως, δεν άφησε, η κ. Γεννηματά, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώντας ότι το αφήγημά του κατέρρευσε και το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα να εκπροσωπήσει τον χώρο της κεντροαριστεράς απέτυχε, έκανε λόγο για «συνθηκολόγηση ήττας» εκ μέρους του, με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές. «Ο προοδευτικός πόλος που ήταν στην φαντασία του κ.Τσίπρα παραμένει ως η νέα αυταπάτη. Το αντιμνημόνιο και ο λαϊκισμός δεν περνάει πια. Έχει ηττηθεί εκλογικά, ιδεολογικά, ηθικά», είπε, κάνοντας λόγο για πολιτική γύμνια της Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, «έτσι κλείνει ο κύκλος του τεχνητού δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αντίθετα ανοίγει η μεγάλη ευκαιρία για το Κίνημα Αλλαγής να ανακάμψει. «Εμείς μπορούμε να συγκροτήσουμε τον άλλο πόλο απέναντι στην συντήρηση. Είμαστε η παράταξη της αλλαγής. Δεν έχουμε σχέση με διαχείριση μαγαζιών», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κηρύσσοντας παράλληλα την ανασυγκρότηση του χώρου και το άνοιγμα νέου διαλόγου με την κοινωνία. «Τώρα, που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου, με το αφήγημά μας για τη Νέα Αλλαγή», είπε, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη με κοινωνική προστασία, οικονομία που διασφαλίζει την εργασία, ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, υπεράσπιση της χώρας και των δικαίων της, ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, λύσεις για τους πολλούς. Απηύθυνε μάλιστα ανοιχτό προσκλητήριο προς κάθε προοδευτικό πολίτη της χώρας, αλλά και όλες τις δυνάμεις της προόδου, να διαμορφώσουν από κοινού έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στην συντήρηση της ΝΔ. «Τους καλούμε να κάνουμε και πάλι ισχυρή την προοδευτική παράταξη», είπε, με το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θύμισε διόλου τυχαία ότι είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, ενώ το χαρακτήρισε ως τον μοναδικό εκφραστή της προοδευτικής παράταξης στην χώρα. Και κάπως έτσι, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα της στο εξής.

Share.

Comments are closed.