Γιάννης Μαγκριώτης*: Η μονομερής παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων και η προπαγάνδα στα περισσότερα ΜΜΕ, είναι πέρα από κάθε δεοντολογία

0

Στα περισσότερα ΜΜΕ, ειδικά στις πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου, καλούνται μόνο υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ.
Ειδικά σε ένα κανάλι δεν υπάρχει κανένας αντίλογος και ο δημοσιογράφος, γνωστός πονόψυχος των φτωχών και των συνταξιούχων, επιβεβαιώνει συνεχώς τα λόγια των κυβερνητικών αξιωματούχων.
Χθες, ο γνωστός υπουργός των πωλήσεων του κυβερνητικού έργου, και εξ επαγγέλματος, έλεγε ασύστολες αναλήθειες:

  1. Ο Τράμπ είναι μαζί μας, γιατί επί προεδρίας του ακυρώθηκε το πρόγραμμα των μαχητικών f 35 προς την Τουρκία, ενώ ξέρει καλά ότι ισχύει το αντίστροφο. Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε νόμο για την αναστολή του προγράμματος επειδή η Τουρκία αγόρασε τους S 400 από την Ρωσία, και ο Τράμπ έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην ψηφιστεί, και ταυτόχρονα πιέζει να μην ψηφιστεί ο νόμος για ακύρωση του προγράμματος.
  2. Όλες οι χώρες της ΕΕ είναι μαζί μας για να βάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ ξέρει ότι η περισσότερες είναι λίγο ή πολύ κατά, με πρωταγωνιστές δύο χώρες της Νότιας Ευρώπης, την Ισπανία, λόγω οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία, και την Μάλτα, γιατί η Άγκυρα εγγυήθηκε ό,τι θα ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές από την Λιβύη.
  3. Οι τράπεζες τον τελευταίο μήνα έκαναν ρεκόρ χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις.
  4. Η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων για την πρώτη κατοικία. Η αλήθεια όμως είναι ό,τι η προστασία πρώτης κατοικίας, δηλαδή ο νόμος του 2011, γνωστός ως νόμος Κατσέλη, καταργήθηκε επί Σύριζα και η Τρόικα επέβαλε και το τέλος των παρατάσεων. Ο νέος νόμος που παρουσιάστηκε από την σημερινή κυβέρνηση πρόσφατα, δίνει την δυνατότητα στον δανειολήπτη να γίνει ενοικιαστής με επιδοτούμενο επιτόκιο για 12 μήνες, αφού πρώτα ρευστοποιηθεί όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία του. Αν μάλιστα θελήσει στο τέλος της δωδεκαετίας να αγοράσει το σπίτι, θα το πληρώσει στην τρέχουσα εμπορική αξία, πράγμα αδύνατον, εκτός αν κερδίσει λαχείο, και χωρίς να προσμετράται το ποσό των ενοικίων που πλήρωσε τα 12 χρόνια.

Οφείλω να πω ο,τι η ΕΡΤ1 έβγαλε για λίγα λεπτά την δικηγόρο, εκπρόσωπο των ενώσεων καταναλωτών και πρόλαβε να πει μερικές αλήθειες.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αυτή δεν είναι η πολυφωνία που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Μητσοτάκης.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 177 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.