Μιχ.Καρχιμακης*: Μετά από 7 μήνες πανδημίας θυμήθηκαν να πάρουν μέτρα για τους οίκους ευγηρίας

0

Με την πρωτοεμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, σε παγκόσμιο επίπεδο, διαπιστώθηκε ότι οι πιο ευπαθείς ομάδες όλων ήταν οι ηλικιωμένοι.
Για την προστασία αυτών κυρίως των ομάδων, κλειστήκαμε όλοι σπίτια μας και παρέλυσαν τα πάντα με τις γνωστές ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία.
Επίσης στις αρχές της κρίσης της πανδημίας, διαπιστώναμε ότι οι ισχυρότεροι θύλακες μετάδοσης και θανάτων στην Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο κ.λ.π ήταν οι δομές ηλικιωμένων, οίκοι ευγηρίας κ.λ.π.
Αφού λοιπόν διαπιστώσαμε, τι έγινε στο εξωτερικό, αλλά και σε κάποιες δομές στην χώρα μας, όπου δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και τα μέτρα πρόληψης.
Χρειάστηκαν 7 μήνες περίπου από την αρχή της πανδημίας, η Κυβέρνηση να αποφασίσει, να εφαρμόσει αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις 300 περίπου δομές ηλικιωμένων σε όλη την Ελλάδα, ενώ εγνώριζαν.
Μετά από 7 μήνες λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης θυμηθήκατε τους παππούδες και τις γιαγιάδες, όταν 7 μήνες πριν οι Ιταλία, η Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μας έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά εσείς αλλού τυρβάζατε.
Αλλά πως να γινόταν, όταν οι περισσότερες δομές ήταν ιδιωτικές και επικρατούσε μέσα από τους στοιβαγμένους ηλικιωμένους η λογική, του κέρδους και δομές πολιτικοί πελάτες?
Δυστυχώς!!

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθώς και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης και του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε και δείτε τα 13 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.