Μιχάλης Καρχιμάκης*: 46 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου

0

Κλείνουμε 46 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
46 χρόνια απο την ίδρυση του πολιτικού Κινήματος που ταυτίστηκε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία με τις πιο βαθιές ρηξιακές και δημοκρατικές αλλαγές που έγιναν ποτέ στον τόπο.
Αυτός λοιπόν ο χώρος,  έρχεται από μακριά και έχει υποχρέωση στην ιστορία να φτασει ακόμα μακρύτερα.
Έχει υποχρέωση, όχι στην ιστορία των σχολικών βιβλίων και των πανεπιστημιακών εγχειριδίων, αλλά στην ιστορία που γράφουν κάθε μέρα οι άνθρωποι από τους οποίους και για τους οποίους δημιουργήθηκε.
Στους καταπιεσμένους , στους νέους μη προνομιούχους, στην νεολαία, στους πραγματικούς δημιουργούς του πλούτου, τον μόχθο των οποίων τελικά καρπώνονται άλλοι.
Μαζί με ολους αυτούς πρέπει να ξαναβρεθούμε, .
Μαζί με αυτούς να επιστρέψουμε , εμπνέοντας τους,  στον αγώνα για μια νέα μεγάλη αλλαγή στη χώρα.
Η 3η του Σεπτέμβρη  δεν είναι μια ανούσια νοσταλγία του παρελθόντος,  όπως ισχυρίζονται κάποιοι από τον χώρο μας.
Γιατί αν δεν την έχεις ζήσει τι να νοσταλγήσεις.
Είναι η ιστορία, είναι η παρακαταθήκη, είναι η κληρονομιά, είναι πλούτος αναλλοίωτος, είναι ο οδηγός μας στην σύγχρονη εποχή.
Η ιστορία  και η παρακαταθήκη της προσφοράς δεν μπαίνουν,  σε χρονοντούλαπα.
Σε χρονοντούλαπα χωρούν αυτοί που δεν πρόσφεραν , αυτοί που πρόσβαλαν, αυτοί που αδίκησαν, αυτοί που κακοποίησαν την αλήθεια, .
Η ιστορία μας ειναι εδω και μας ζητά , να ξαναχτίσουμε ένα κίνημα που θα συνεγείρει ξανά και θα εκφράσει, με καθαρό στίγμα και συστράτευση όλων,  τις πραγματικές αγωνίες και ανάγκες αυτού του λαού.

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθώς και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης και του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε και δείτε τα 13 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.