Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει τις ευθύνες του πίσω από μια νέα «πιλοτική δίκη»

0

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να γλιτώσει από τη μαζική αντίδραση χιλιάδων συνταξιούχων που ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές διεκδικώντας αναδρομικά των συντάξεών τους για Δώρα και για Επικούρηση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «νέα μεθόδευση που αποσκοπεί στο να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση σε βάρος της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ
«Σειρά δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες αφήνουν υπόνοιες σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα «πιλοτική δίκη» στο ΣτΕ με πρωτοβουλία του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τις περικοπές που έγιναν κατά τα μνημονιακά έτη σε δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλει τυχόν νέα μεθόδευση που αποσκοπεί στο να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση σε βάρος της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά δείχνουν πρωτοφανή ασυνέπεια στις υποσχέσεις και στις δεσμεύσεις τους προς το σύνολο των συνταξιούχων.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας όπως δέχεται το σύνολο του νομικού κόσμου με την πρόσφατη απόφαση επί της πιλοτικής δίκης του Ιανουαρίου έκρινε ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται όλες τις μειώσεις και τα Δώρα Κύριας και Επικουρικής σύνταξης έστω και γι’ αυτό το «ελάχιστο εντεκάμηνο» Ιούνιος 2015- Μάιος 2016.
Τυχόν νέα προσφυγή σε νέα πιλοτική δίκη για δήθεν περαιτέρω ερμηνεία της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ αποτελεί βαρύτατη προσβολή στο θεσμό της Δικαιοσύνης και στο κύρος του ανωτάτου Δικαστηρίου και συνιστά πρωτοφανή εμπαιγμό σε βάρος των πενόμενων συνταξιούχων.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να γλιτώσει από τη μαζική αντίδραση χιλιάδων συνταξιούχων που ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές διεκδικώντας αναδρομικά των συντάξεών τους για Δώρα και για Επικούρηση. Όσο κι αν προσπαθήσει δεν θα καταφέρει ο Πρωθυπουργός να ξεφύγει από το να βρεθεί αντιμέτωπος με όλους τους συνταξιούχους: Τόσο το 1,5 εκατομμύριο που δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όσο και το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο που θα διαπιστώσουν ότι θα εισπράξουν πολύ λιγότερα απ’ όσα περίμεναν. Η ευθύνη για την κοροϊδία του συνόλου των συνταξιούχων είναι αποκλειστικά δική του. Με μια νέα πιλοτική δίκη ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το ΕΝΔΙΣΥ σε κάθε περίπτωση επιμένει και διεκδικεί την καταβολή όλων των αντισυνταγματικών περικοπών του 2012, για τους νόμους ν.4093/12 περικοπή και δώρα) και ν.4051/12 τόσο για κύρια, όσο και για επικουρική σύνταξη. Είναι διεκδικήσιμα έως και σήμερα. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εκτελούνται εξολοκλήρου και όχι κατά το δοκούν κύριε Πρωθυπουργέ.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους!!
»

Share.

Comments are closed.