Νίκος Φασφαλής*: Αποσπάσεις με Διαφάνεια ΤΩΡΑ!

0

Μετά την ανασυγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου και ενόψει της ενδεχόμενης συνεδρίασης στα μέσα της εβδομάδας ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου, όπως έχω επισημάνει από καιρό, θεωρώ αναγκαίο να προχωρήσουμε σε Β΄ φάση αποσπάσεων.
Είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά αλλά και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει μέσα στο διάστημα αυτό όπως των συζύγων νεοδιόριστων και αναπληρωτών.
Ακόμη υπάρχουν εκπαιδευτικοί τρίτεκνοι που δεν έχουν αποσπαστεί!
Δεν πρέπει ακόμη να λησμονεί κανείς ότι οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις εσχατιές της πατρίδας μας και παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σ’ αυτές τις περιοχές μακριά από το τόπο κατοικίας τους και μακριά από τις οικογένειες τους.
Οικονομικοί λόγοι, ακόμη, επιβάλλουν τις αποσπάσεις αφού και οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και βιώνουν τα αποτελέσματα της κρίσης.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έδειξε πρωτοφανή αδιαφορία για όλα τα παραπάνω και κατά την προσφιλή της τακτική μέσω των διαρροών απέκλειε κάθε άλλη υπηρεσιακή μεταβολή, και μάλιστα έκλεισε το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης όλο το καλοκαίρι με αποτέλεσμα κάποιοι να στέλνουν αιτήσεις με “άλλους τρόπους” και οι περισσότεροι να αναμένουν ακόμη το άνοιγμα του!
Οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες και μας οδηγούν σε εποχές πελατειακού κράτους δίχως τις αρχές της Διαφάνειας και της Ισονομίας που με αγώνες κατακτήσαμε!
Για όλους αυτούς τους λόγους ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80 χιλιάδων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει επιτέλους αυτή την τακτική, να ανοίξει το Ηλεκτρονικό Σύστημα για την υποβολή αιτήσεων όχι χειρόγραφα αλλά μέσω αυτού και μόνο, ώστε να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.