Γιάννης Μαγκριώτης*: Όσο η πραγματικότητα δυσκολεύει, τόσο η προπαγάνδα μεγαλώνει

0

Στην κυβέρνηση ξέρουν ότι, η ένταση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε μη αντιστρεπτά αρνητικά αποτελέσματα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.
Ξέρει ότι, οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην ΕΕ εκφράζουν την θεσμική τους αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο, όμως δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι περισσότερο, γι’ αυτό και στο προχθεσινό άτυπο Συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων, είχαν μόνο λόγια συμπάθειες προς την Ελλάδα και την Κύπρο, και μια έκκληση προς την Τουρκία, να σταματήσει τις έρευνες, γιατί αν τις συνεχίσει θα αναγκαστεί να τις βάλει κάποιες κυρώσεις.
Η Μέρκελ, που εκφράζει και ως προεδρεία τις χώρες της ΕΕ, στην πιο υποστηρικτική της δήλωση προς την Ελλάδα και την Κύπρο χθες, γι’ αυτό και την κατήγγειλε το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ό,τι, «Η Μέρκελ ταυτίζεται με τους Έλληνες», είπε: «Έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και την Κύπρο γιατί είναι εταίροι μας στην ΕΕ, στα θέματα που έχουν δίκιο».
Το αυτί του Ερντογάν ούτε που ίδρωσε και ανακοίνωσε ό,τι, θα συνεχίσει, τουλάχιστον για τρεις μήνες τις έρευνες.
Η κυβέρνηση αντί να δει την πραγματικότητα και να επανασχεδιάσει την στρατηγική της, εντείνει την προπαγάνδα της με τις δηλώσεις των αρμοδίων και κυρίως με τις διαρροές της, που με πολύ ένταση προβάλουν τα ΜΜΕ.
Ακόμη χειρότερα ο Τράμπ, που από την ημέρα της εκλογής του άλλαξε την σχετικά προσεκτική στάση των ΗΠΑ για τα Ελληνοτουρκικά, υπέρ της Τουρκίας, έκανε ένα τηλεφώνημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και μετά στον Τούρκο και μας τάραξαν στις ερμηνείες, με χαμηλούς τόνους οφείλω να πω η κυβέρνηση, αλλά την δουλειά ανέλαβαν τα πρόθυμα ΜΜΕ, ό,τι, ο Τράμπ τα έψαλε στον Ερντογάν, επειδή μίλησε πρώτα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Οι αφιλότιμοι, όταν μετά από μια ημέρα ο Λευκός Οίκος έβγαλε μια ανακοίνωση λίγων λέξεων για το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων, όπου με σαφήνεια έλεγε «Η Ελλάδα και οι Τουρκία είναι σύμμαχες χώρες των ΗΠΑ και πρέπει να αποκλειμακώσουν την ένταση μεταξύ τους», δηλαδή φταίνε και οι δύο χώρες για την ένταση, κυβέρνηση και ελληνικά ΜΜΕ, πανηγυρίζουν για το δεύτερο τηλεφώνημα του Τράμπ στον Μητσοτάκη, λέγοντας ό,τι, έδειξε ποιον στηρίζει.
Ο Τράμπ μιλάει για διάφορα θέματα σχεδόν κάθε ημέρα με τον Ερντογάν, έκανε και δύο τηλεφωνήματα στον Μητσοτάκη για να τα πουλήσει στους ομογενείς ψηφοφόρους και εμείς τρελαθήκαμε από χαρά.
Δεν σκέφτονται ότι, μπορεί ο Τράμπ, στα πολλά ανόητα που λέει κάθε ημέρα, να είπε και στον Μητσοτάκη καμιά άσχετη βλακεία, που ανάγκασε τον Μητσοτάκη να κοκκινίσει από αμηχανία;

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 172 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.