Γιάννης Μαγκριώτης*: Κάποιοι μας δουλεύουν, επειδή τους το επιτρέπουμε

0

Ακούμε συνεχώς ότι: “Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με την Τοπική και Περιφερερειακή Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση της πανδημίας“.
Όμως, πως μπορεί να αποδώσει ο “απόλυτος συντονισμός“, όταν διαφωνούν στην βασική εκτίμηση για την έξαρση των κρουσμάτων;
Την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση, ο ΕΟΔΥ και η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, δηλώνουν ότι η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην εσωτερική χαλάρωση τήρησης των μέτρων, στον συγχρωτισμό σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε χώρους διασκέδασης και στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα.
Συγκεκριμένα, σε σημερινή του συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση δήλωσε:
1. Η έξαρση των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη οφείλεται στον τουρισμό από τα Βαλκάνια, όπου είχαν πολλά κρούσματα.
2. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με τις Αστικές Συγκοινωνίες.
Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ότι, στην Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο με τις Αστικές Συγκοινωνίες, απάντησε: “Φέρνουμε 50 νέα λεωφορεία”, εννοώντας τα μεταχειρισμένα που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Όλα αυτά μια ημέρα μετά την συνάντηση, που είχε όπως είπε, με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ στο γραφείο του.
Για να μην τον αδικήσω, είπε επίσης ότι αποφάσισαν να κάνουν σεμινάρια στα κοινωνικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Ναι όπως το διαβάζετε, τώρα θα κάνουν σεμινάρια, μετά 7 μήνες σχεδόν πανδημίας, και όταν σε δύο οίκους ευγηρίας, έναν ιδιωτικό και έναν της Μητρόπολης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, είχαμε τραγικά γεγονότα.
Είναι εμφανές ότι κάποιοι, τίποτα δεν έχουν προσφέρει στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γι’ αυτό και μετά τις δηλώσεις στην “Νέα παραλία”, στις αρχές της πανδημίας, είχαν εξαφανιστεί.
Τώρα κατάλαβαν όλοι, γιατί η κυβέρνηση κατέταξε, πριν λίγες ημέρες, την Χαλκιδική στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν το δικαιολογούν, και με τα πρόσθετα μέτρα που επέβαλαν έδωσαν την χαριστική βολή στην οικονομία και την απασχόληση της περιοχής.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 170 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.