Φίλιππος Κωνσταντινίδης*: Προβληματισμός & ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων

0

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, μια ανακοίνωση που προξένησε απορία αφού τις τελευταίες ημέρες έχει χτυπήσει κόκκινο η γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων covid 19 στην χώρας μας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι και εκπαιδευτικός, εξέφρασε τους προβληματισμούς του και την ανησυχία του στην τοπική ιστοσελίδα istigmes.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι:
«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Σίγουρα θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορονοϊός στη χώρα μας, αλλά με συγκεκριμένο πλαίσιο και μέτρα.
Προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, η ισότιμη συμμετοχή όλων στην εκπαίδευση, ενώ για τις αυξημένες ανάγκες απαιτούνται ενισχυμένα κονδύλια για την Παιδεία, πρόσληψη προσωπικού, επιπλέον, για να μην έχουμε τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών.

Αυτή την ώρα οι σχολικές μονάδες έχουν αυξημένες ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές, (ταμπλετ και υπολογιστές περιμένουμε ακόμη να έρθουν στα σχολεία μας), υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κ.α), σε βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες), σε εκπαιδευτικό προσωπικό και κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής-παράλληλης στήριξης, ενώ απολύτως απαραίτητη είναι η συγκρότηση μικρότερων τμημάτων για την αποφυγή συγχρωτισμού στις σχολικές αίθουσες.
Θα πρέπει με εγκύκλιο το υπουργείο να ξεκαθαρίσει και πως θα είναι η καθημερινότητα στο σχολείο, τι επιτρέπεται τι δεν επιτρέπεται και πως θα λειτουργήσει η σχολική μονάδα.
Ζητούμενο αν την 1/9 θα υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία

* Ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης είναι πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΔΗΣΥ, Διευθυντής Σχολείου στο Βόλο και αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας

Share.

Comments are closed.