Νέα ημερομηνία για την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία η 14 Σεπτεμβρίου – Την Δευτέρα οι τελικές ανακοινώσεις

0

Το Υπουργείο Παιδείας, εδώ και καιρό, διατυμπάνιζε ότι τα μαθήματα στα σχολεία θα αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Να όμως τώρα που η ημερομηνία αυτή αποτελεί μεγάλο “γρίφο” για την κυβέρνηση και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.
Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως οι τελικές αποφάσεις για το καθεστώς λειτουργίας αλλά και το πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα, ημερομηνία που πιθανόν να είναι η Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
Η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς είναι το δύσκολο για την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά είναι τα μέλη της επιτροπής που συστήνουν άνοιγμα των σχολείων μία εβδομάδα αργότερα.
Τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό και τα κρούσματα τις τελευταίες 5 ημέρες ξεπέρασαν τα 1.100, υπάρχουν εισηγήσεις για την χρονική μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς έως ότου φανούν τα πρώτα αποτελέσματα των αυστηρότερων μέτρων που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Η άποψη που εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι είναι ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού.
Ο ίδιος ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, σε σημερινές δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε απειλητικό τον χειμώνα που έρχεται και λόγω κλίματος και γιατί ανοίγουν τα σχολεία που σε κάποιο βαθμό θα επιβαρύνουν το δείκτη R.
Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το μέλλον της εξ εποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη άνοιξη και αναμένεται να διαδραματίσει επικουρικό ρόλο με την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.
Πάντως το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως τονίζουν πως το εκπαιδευτικό σύστημα είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί!
Σύμφωνα πάντως με την απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες στα σχολεία.
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους (διάλλειμμα, γυμναστική κ.α.) θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός.
Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για όσο διάστημα χρειαστεί, θα παρέχονται οι μάσκες δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
«Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού», ξεκαθάρισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner