ΠΑΜΕ: Δήλωση των εκλεγμένων της ΑΣΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την τηλεδιάσκεψη σχετικά με το άνοιγμα σχολείων

0

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί με διαδικασίες fast-track και με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης τις δύο Ομοσπονδίες (Τετάρτη τη ΔΟΕ, Πέμπτη την ΟΛΜΕ), με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Η κίνηση του Υπουργείου είναι υποκριτική. Το Υπουργείο θέλει συνενόχους τις δύο Ομοσπονδίες στην εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και για τη διαδικασία ανοίγματος των σχολείων. Θέλει να παρουσιάσει μια ψεύτικη εικόνα, ότι τάχα λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα του κλάδου, έστω λίγες ώρες πριν εξαγγείλει επισήμως τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων. Πριν λίγες μέρες (7/8) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην οποία τέθηκαν πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, για το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν. Αναρωτιόμαστε, ποιο είναι το νόημα μιας διαδικασίας στην οποία θα μονολογήσει ξανά το Υπουργείο και οι ουσιαστικές απαντήσεις θα παραπεμφθούν σε επόμενη τηλεδιάσκεψη…
Παρότι εδώ και μήνες σωματεία και φορείς έχουν απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθημάτων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο. Δεν εξασφάλισε κανένα καινούργιο χώρο ώστε να φτιαχτούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και έκτακτα κονδύλια πρόσληψης προσωπικού έτσι, ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη. Δεν εξασφάλισε τα απαραίτητα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, ούτε τις απαραίτητες πιστώσεις για το βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση, όπως καθαριότητα. Είναι προκλητικό τη στιγμή που καλεί τον εκπαιδευτικό να μπει σε αίθουσες-κλουβιά των 25 και 30 τετραγωνικών με 25 μαθητές μέσα, να αρνείται τη δια ζώσης συνάντηση με τις δύο Ομοσπονδίες που αποτελούνται από 11 μέλη η καθεμία και στο Υπουργείο υπάρχουν χώροι δυναμικότητας ακόμα και 500 ατόμων!
Τα ερωτήματα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι μεγάλα όπως και η ανησυχία από εκπαιδευτικούς και γονείς:

  • Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ δια ζώσης συνάντηση και με τις δύο Ομοσπονδίες στο Υπουργείο, ώστε να δοθούν αναλυτικές απαντήσεις για όλα τα ζητήματα και όχι να μετατρέπονται τα συνδικάτα σε κάδρο των κυβερνητικών εξαγγελιών.
  • Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουμε διεκδικήσει μέσα από τα αιτήματά μας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
  • Στηρίζουμε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, καθώς και των συλλόγων γονέων και των μαθητές προκειμένου να επιβάλουμε την ασφαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να στηρίξουν αποφασιστικά την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11:00 , απαιτώντας δια ζώσης συνάντηση με την Υπουργό, και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 10:30 για τα προβλήματα με τους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Σπύρος Μαρίνης (ΔΟΕ), Αχιλλέας Ζορμπάς (ΔΟΕ),
Δημήτρης Ακτύπης (ΟΛΜΕ), Ανδρέας Καργόπουλος (ΟΛΜΕ)

Share.

Comments are closed.