Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Έξι κρούσματα σε αστυνομικούς της Θεσσαλονίκη-Έκκληση στον ΕΟΔΥ για τεστ

0

Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει μιλώντας στην ιστοσελίδα grtimes.gr, ο πρόεδρος τον Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Σχολιάζοντας δε δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πρόκειται για συνολικά εννέα κρούσματα, τόνισε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής το θεσμικό όργανο, από το Σάββατο 8 Αυγούστου έως τον Δεκαπενταύγουστο εντοπίστηκαν έξι κρούσματα σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε πέντε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ που έχουν γίνει από μονάδες του ΕΟΔΥ.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΕΟΔΥ και να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ. «Να δοθεί προτεραιότητα στους αστυνομικούς καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε άμεση επαφή με τους πολίτες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προστασία τους», τονίζει.
Προσθέτει δε, πως «παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα της πανδημίας στη χώρα μας, βλέπουμε να μην υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά για την προστασία των αστυνομικών».
Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έχει ζητήσει επανειλημμένα όλο αυτό το διάστημα να γίνονται τεστ στους αστυνομικούς καθώς έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά και υπάρχει έντονη ανησυχία μήπως κολλήσουν τον ιό και τον διασπείρουν στις οικογένειές τους.

Share.

Comments are closed.