Γιάννης Μαγκριώτης*: Οι ευχές των κομμάτων για την γιορτή της Παναγίας και η αγωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα

0

Αναμενόμενες οι ευχές των ηγετών των κομμάτων για την γιορτή της Παναγίας. Λίγα λόγια για την πίστη των Ελλήνων Χριστιανών και τις δοξασίες για την σχέση τους με την Παναγία, και λίγα λόγια για την συγκυρία, πού μπορεί να γίνεται με φόντο κάποια ιστορική εκκλησία αφιερωμένη στην θεομήτορα.
Αυτός που εξέπληξε ήταν ο Τσίπρας, άθεος κατά δήλωσή του, υπέγραψε μια δήλωση, όπου πλέκει το εγκώμιο της Παναγίας και ζητά την βοήθειά της, όπως κάνει ο κάθε αδύναμος άνθρωπος, πάντα σύμφωνα με την δήλωσή του.
Όμως, στην έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, ο Έλληνας Υπουργός δεν βρήκε την υποστήριξη που ήθελε και χρειαζόταν η χώρα μας την περίοδο αυτή.
Την ανάγκη έκανε φιλοτιμία και στο τέλος δήλωσε ικανοποιημένος.
Στην έκτακτη συνάντηση με τον Αμερικανό Υπουργό εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται για συναντήσεις με τους Υπουργούς εξωτερικών των χωρών του Βίζεγκρατ, τις ιδιαίτερα φιλικές προς της ΗΠΑ χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε.
Ένα τραπέζι με δύο αντικριστές καρέκλες, με ένα μπουκάλι νερό και ένα ποτήρι ο καθένας, χωρίς συνεργάτες και φακέλους με τα θέματα συζήτησης.
Μια χειραψία, λίγα χαμόγελα, μια φωτογραφία και μια δήλωση του κ. Δένδια μετά το τέλος της συνάντησης, που έλεγε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων με την Ουάσιγκτον.
Αυτό βέβαια δεν το κατάλαβε κανείς, αφού ο κ. Πομπέο δεν έκανε δήλωση, ενώ σε μια γραπτή σύντομη δήλωση μετά από ώρες του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν μας διαφώτισε καθόλου, αντιθέτως μας ανησύχησε.
Φαντάζομαι ότι, κάπως έτσι θα είναι και η ανάλογη συνάντηση του Πομπέο με τον Τσαβούσογλου σήμερα.
Κατά τα άλλα το Urus Reis κάνει βόλτες μεταξύ Κυπριακής ΑΟΖ και ελληνικής υφαλοκρυπίδας, περιμένοντας την Γερμανογαλλική συνάντηση, για να προσδιορίσει η Γερμανική προεδρεία την τελική πρόταση για διάλογο- διαπραγμάτευση, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ελπίζω τώρα η κυβέρνηση να καταλάβει την λάθος στρατηγική της και πριν πάει στον διάλογο να κάνει αυτό που πρέπει, για να μην βρεθεί μπροστά στα τετελεσμένα που έχει διαμορφώσει η Άγκυρα, να ανακηρύξει την δική μας ΑΟΖ Νοτιοανατολικά της Ρόδου και τη Κρήτης, όπως κάναμε το 2011 με τον νόμο 4001 Νοτιοδυτικά της Κρήτης, και το 2014 με την έγκριση της ΕΕ προκηρύξαμε διεθνή διαγωνισμό για σεισμογραφικές έρευνες.
Οι διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί και λόγω της πανδημίας δεν έχουν ξεκινήσει οι έρευνες.
Και πάλι χρόνια πολλά με υγεία και δημιουργικότητα!

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 166 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.