Τραγωδία στην Εύβοια: Στους 7 ο αριθμός των νεκρών – Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας 

0

Το πρωί γράφαμε για δυο νεκρούς, από την τραγωδία στην Εύβοια. Να που τώρα ο αριθμός αυτός εκτινάχτηκε, δυστυχώς, στους επτά.
Πριν από λίγο είχε εντοπιστεί μια γυναίκα ζωντανή, η οποία και διασώθηκε με ελικόπτερο. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.
Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.

Αναλυτικά οι νεκροί προέρχονται:

  • ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά
  • δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και
  • δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παροχή βοήθειας αναλυτικά
Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

  • το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και
  • το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.
Share.

Comments are closed.