Λάρισα: Επτά γιατροί θετικοί στον κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία της πόλης

0

Νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σε γιατρούς στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας. Σύμφωνα με το larissanet.gr, μέχρι χθες τα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν δύο ειδικευόμενοι γιατροί και άλλοι δύο στο Γενικό Nοσοκομείο. Με τα έως τώρα αποτελέσματα άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί.
Εν τω μεταξύ έως το απόγευμα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το περίπου 60 τεστ που ελήφθησαν από το ΓΝΛ.
Το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας έγινε ευρεία σύσκεψη του Βασίλη Κικίλια με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας με θέμα το καλύτερο συντονισμό απέναντι στον κορονοϊό. Στην σύσκεψη συμμετείχαν τόσο ο διοικητής του ΠΓΝΛ Δημήτρης Κοτσικονούρης όσο και ο νέος διοικητής του ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης.

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Κατεπείγουσα ανάγκη η θωράκιση των Νοσοκομείων μας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή συμπαραστέκεται στους ιατρούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ζητά να τηρούνται τα μέτρα, ώστε να είναι θωρακισμένα τα νοσοκομεία της πόλης
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου:
«Κατεπείγουσα ανάγκη η θωράκιση των Νοσοκομείων μας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που προσβλήθηκαν από τον covid-19 και τους εύχεται γρήγορη ανάρρωση και επάνοδο στα καθήκοντά τους.
Το γεγονός της διασποράς του ιού μέσα σε δευτεροβάθμιες δομές υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση για αυστηρή τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μία από τις δομές αυτές είναι νοσοκομείο Αναφοράς (Π.Γ.Ν.Λ.). Πρέπει να διαφυλάξουμε τόσο τα νοσοκομεία όσο και τις ιδιωτικές κλινικές από τη μόλυνση του ιού, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε περίπτωση νέας επιδείνωσης .
Επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε όλους ανεξαιρέτως τους εισερχόμενους (προσωπικό, ασθενείς, συνοδοί) σε υγειονομική δομή καθώς και η θερμομέτρησή τους. Το επισκεπτήριο θα πρέπει να μειωθεί σε έναν κατά ασθενή και να μειωθεί σε χρόνο. Κυρίως όμως θα πρέπει άμεσα να ιχνηλατηθούν οι επαφές των θετικών στον ιό γιατρών, χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση στην εξέταση των δειγμάτων τους, ώστε να περιχαρακωθεί η διασπορά. Είναι δε αυτονόητη η απολύμανση, των χώρων εργασίας των συναδέλφων αυτών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο που προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο.
Επιπρόσθετα, είναι εμφανής η αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό τόσο του ΕΟΔΥ, όσο και του ΕΣΥ, για την ταχύτερη ανίχνευση των κρουσμάτων, αλλά και την νοσηλεία των νοσούντων.
Τέλος, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους μας να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια των διακοπών τους και να είναι αυστηροί ως προς την επιλογή της συμμετοχής τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις και χώρους διασκέδασης. Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται υγιείς γιατρούς, αλλά και γενικότερα υγειές υγειονομικό προσωπικό, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε αυτή την πρωτόγνωρη επιδημία

Share.

Comments are closed.