Γιάννης Σγουρός: Ο Πατούλης οδηγεί την Περιφέρεια σε οικονομικό αδιέξοδο

0

Τάζει σε όλους, οδηγεί την Περιφέρεια σε αδιέξοδο και στο τέλος κάποιοι θα μείνουν με τον μουτζούρη, αυτά υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ για τη σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός, κάνοντας λόγο για «τακτική άκρατης και αλόγιστης υπερδέσμευσης των πόρων της Περιφέρειας», με ορατό κίνδυνο να βρεθεί προ οικονομικού αδιεξόδου άμεσα. Παρατηρώντας ότι στη δεύτερη μέσα στο 2020 τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων, η Περιφέρεια αύξησε τον προϋπολογισμό τους κατά 11 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Σγουρός έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενη φαρσοκωμωδία».
«Αναρωτιέται κανείς πως θα πληρωθούν οι ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις που ξεπερνούν τα 490 εκ ευρώ, όταν το Ταμείο δεν διαθέτει παρά πάνω από 250 εκ ευρώ; Πως θα υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο των 2,122 δις χωρίς χρήματα; Τελικά όποιος προλάβει θα εκταμιεύσει τα υπόλοιπα του Ταμείου και κάποιοι θα μείνουν με τον μουτζούρη;», σημειώνει, προειδοποιώντας πως η Παράταξή του δεν μπορεί παρά να καταγγείλει αυτή την «ανερμάτιστη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού
«Την τακτική της άκρατης και αλόγιστης υπερδέσμευσης των πόρων της Περιφέρειας με τον ορατό, άμεσο και βέβαιο κίνδυνο σε πολύ λίγο καιρό να βρεθεί προ οικονομικού αδιεξόδου συνεχίζει η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
Ακολουθώντας πιστά την τακτική της προκατόχου της – που κατά τα άλλα κατήγγειλε – η διοίκηση της Περιφέρειας προχώρησε στη 2η μέσα στο 2020 τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων εντάσσοντας 90 νέα έργα προϋπολογισμού 132 εκ ευρώ, απεντάσσοντας 32 έργα προϋπολογισμού 18,4 εκ ευρώ περίπου και μεταφέροντας στο ΠΔΕ 1 έργο 21,7 εκ ευρώ. Αύξησε δηλαδή τον προϋπολογισμό των έργων κατά 11 εκ ευρώ που καταλήγει να είναι 2,122 δις ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «
Από το 2014 μέχρι σήμερα βιώνουμε μια επαναλαμβανόμενη φαρσοκωμωδία. Αναρωτιέται κανείς πως θα πληρωθούν οι ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις που ξεπερνούν τα 490 εκ ευρώ, όταν το Ταμείο δεν διαθέτει παρά πάνω από  250 εκ ευρώ; Πως θα υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο των 2,122 δις χωρίς χρήματα; Τελικά όποιος προλάβει θα εκταμιεύσει τα υπόλοιπα του Ταμείου και κάποιοι θα μείνουν με τον μουτζούρη; Η Παράταξή μας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει αυτή την ανερμάτιστη πολιτική που αποδεικνύει ότι ορισμένοι δεν διδάχτηκαν τίποτα παρά τα 10 χρόνια σκληρών μνημονίων» και συμπλήρωσε «Οι πόροι της Περιφέρειας είναι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες. Όποιος διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά με τη λογική του όσα πάνε και όσα έρθουν θα μας βρει απέναντί του».  
Η τακτική της άκρατης εγγραφής έργων είχε καταγγελθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μόλις πρόσφατα σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο ίδιος ο κος Πατούλης κατήγγειλε ότι η κα Δούρου έχει φουσκώσει το Πρόγραμμα και έχει δεσμεύσει την Περιφέρεια Αττικής.
»

Share.

Comments are closed.