Μιχάλης Καρχιμάκης: Λοιδορηθήκαμε, διασυρθήκαμε, διωχθήκαμε, όμως η αλήθεια είναι εδώ.

0

Με αφορμή την τελεσίδικη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας μας, του Αρείου Πάγου, για την περίφημη υπόθεση του Βατοπεδίου, ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Καρχιμάκης, μας έστειλε την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε μετά από πολλά χρόνια.
Το Βατοπέδι, ήταν σκάνδαλο.
Η λίμνη Βιστωνίδα, δεν ανήκει στην μονή Βατοπεδίου.
Ανήκει στο Δημόσιο.
Παρά την προσπάθεια, πολιτικών και διαφόρων άλλων συστημάτων να συγκαλύψουν και να εμφανίσουν στην κοινή γνώμη ότι δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο.
Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους αγώνες που δώσαμε πολλοί, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον κόντρα:

  • Σε πρωθυπουργικά γραφεία,
  • Σε υπουργεία,
  • Σε δικαστήρια,
  • Σε οικονομικά συμφέροντα,
  • Σε κάθε λογής λυσσαλέες επιθέσεις.

Πολλοί από μας που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, λοιδορήθηκαν, διασύρθηκαν, διώχθηκαν, με διάφορους τρόπους πολιτικούς και νομικούς.
Η Βουλή σφραγίστηκε, για να παραγραφεί το σκάνδαλο και η ευθύνη των υπουργών, όπως και το 2007 για να παραγράφουν οι ευθύνες από το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
Όμως τελικά η αλήθεια είναι εδώ.
Η δημόσια όμως περιουσία που χαρίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στους βατοπεδινούς παρά την δικαίωση του δημοσίου μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου, παραμένει ακόμα στα χέρια τους.
Ο αγώνας και η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, για να επιστραφεί η περιουσία στο δημόσιο και να αποκατασταθούν οι όποιες εκκρεμότητες

Η απόφαση του Αρείου Πάγου
Υπενθυμίζουμε ότι ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετάκλητα ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδας δεν αλλάζει, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου και τις παράνομες ανταλλαγές που ακολούθησαν.

Ειδικότερα, με την απόφαση 781/2020 το Α Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου με Πρόεδρο τον Γιώργο Λέκκα και εισηγήτρια την Αγγελική Τζαβάρα (αδελφή του βουλευτή της ΝΔ) απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Μονής Βατοπεδίου που διεκδικούσε τη Λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες εκτάσεις στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, συνολικής έκτασης 27.000 στρεμμάτων.
Η ιστορική και αμετάκλητη απόφαση πιστοποιεί με οριστικό χαρακτήρα τόσο την ουσία όσο και τις προεκτάσεις του σκανδάλου αφού το Δημόσιο αντάλλαξε ακίνητα-φιλέτα με τη Μονή Βατοπεδίου για μια έκταση που ποτέ δεν της ανήκε. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει νόμιμο ιδιοκτήτη της έκτασης, το Δημόσιο, και στις παρεμφερείς υποθέσεις που έχει κρίνει.

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθώς και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης και του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε και δείτε τα 10 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.