Yπουργείου Παιδείας: Έως 14 Αυγούστου οι τοποθετήσεις-μετακινήσεις των εκπαιδευτικών! [Εγκύκλιος]

0

Το υπουργείο Παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν υπεραριθμίες, τοποθετήσεις, συμπληρώσεις ωραρίων κτλ. ως τις 14 Αυγούστου, αντί για τον Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι τα σχολεία αυτό το διάστημα είναι κλειστά.
Έγγραφο, με υπογραφή της γ.γ Αναστασίας Γκίκα, στάλθηκε στα σχολεία, με το οποίο ζητείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν οι υπεράριθμιες, οι τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων κ.λπ. ως τις 14 Αυγούστου!
Ως γνωστό αυτές οι διαδικασίες γίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (οι μεταγραφές των μαθητών, αριθμός μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν υπεραριθμίες ή ελλείψεις.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί τώρα; Κάποιοι ισχυρίζονται, πιθανόν να έχουν δίκιο, ότι το υπουργείο θέλει να κάνει όλες αυτές τις μεταβολές πριν τον ορισμό των νέων προσωρινών διευθυντών, ώστε όποιο πρόβλημα προκύψει με την έναρξη της χρονιάς, να το φορτώσει στις πλάτες των παλαιών διευθυντών και οι νέοι να βγουν  «λάδι»… και μάλλον έχουν δίκιο.
Άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει με πιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού, που αυτό είναι το σημαντικότερο και όχι οι μεταβολές.

Δείτε την εγκύκλιο της κ. Γκίκα

Share.

Comments are closed.