Θεσσαλονίκη: Το γαμήλιο γλέντι έγινε κορονο-πάρτι – Ο γαμπρός και 10 καλεσμένοι θετικοί στον κορονοϊό

0

Οι υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν τεθεί σε άμεση επιφυλακή, καθώς  γαμήλιο γλέντι στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετετράπη σε  επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορονοϊού.
Στο γλέντι ήταν περίπου 150 άτομα, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο τύπου, κτήμα, όπου πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Όμως την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19. Μάλιστα, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, περισσότερα από 10 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.
Ανάμεσα στα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό είναι ο 35χρονος γαμπρός και ο dj που είχε αναλάβει τη μουσική στο γλέντι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα είναι στην πλειοψηφία τους άτομα νεαρής ηλικίας, από τα οποία 7 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σύλλογο εργαζομένων, κατά τη χθεσινή εφημερία προσήλθαν άλλα δώδεκα άτομα που είχαν παραστεί στον γάμο με ύποπτα συμπτώματα. Και στο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να συμπληρώσουν σημείωσαν ότι ένας από τους καλεσμένους στον γάμο
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας GRTimes.gr, δύο άτομα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Όπως τόνισαν νοσοκομειακές, οι τρεις ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο έως αύριο, προκειμένου να τεθούν υπό κατ’ οίκον περιορισμό.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Share.

Comments are closed.