Ιερώνυμος: «Ναι» στη χρήση μάσκας στις εκκλησίες, εφόσον το συνιστούν οι ειδικοί

0

Υπέρ της χρήσης μάσκας ακόμη και στους ιερούς ναούς, τάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως μια εξήγηση, η οποία έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Open TV.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι το μέτρο θα πρέπει να ισχύσει χωρίς εξαιρέσεις. «Δεν είναι δυνατόν στα κομμωτήρια, στις πλαζ να μην επιβάλλονται τέτοια μέτρα και να επιβάλλονται στον χώρο της εκκλησίας», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ενημερωτικά να πούμε ότι μέχρι αυτή η στιγμή, οι εκκλησίες είναι εκτός λίστας, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία, αν διαπιστωθεί πως δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Εκείνο που προβληματίζει είναι το 15Αύγουστο και φυσικά υπάρχει ανησυχία.
Ήδη η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει εγκύκλιο προς τις Αρχιεπισκοπές τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την δημόσια υγεία εντός των Ναών. Προτρέπει μάλιστα τους κληρικούς και τους μοναχούς να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, όπως φυσικά και οι πιστοί, εν όψει των εορτών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή στις εκκλησίες.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV  με τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Share.

Comments are closed.