Χαλάνδρι: Διαχωρίζει τη θέση της από το ψήφισμα της πλειοψηφίας για την Αγία Σοφία η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» του Γιώργου Κουράση

0

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής τον Γιώργο Κουράση, με ανακοίνωσή της ενημερώνει του πολίτες του Χαλανδρίου γιατί διαχώρισε την θέση της από το ψήφισμα που τελικά πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«διαπιστώσαμε πως ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας, έστω συμβολικής, ένα θέμα ύψιστης ηθικής σημασίας για κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη αυτού του κόσμου, ένα θέμα ύψιστης πνευματικής αξίας για κάθε χριστιανό, μπορεί εύκολα να μετατραπεί κατά τη γνώμη μας, σε ιδεολογικό τσιτάτο της Αριστεράς.
Προκειμένου λοιπόν να ενσωματώσουν τα επαναστατικά τους αφηγήματα, κατέθεσαν ένα ψήφισμα που περιέγραφε τις αντιθέσεις των προοδευτικών Τούρκων της Αντιπολίτευσης, τις φασιστικές και εθνικιστικές κορώνες Τούρκων και Ελλήνων, τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των Αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγοντας από τον δικό τους δρόμο φυσικά, στην καταδίκη της μετατροπής του μνημείου σε ισλαμικό τέμενος

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό ρόλο μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, καταθέσαμε στη συνεδρίαση της 28.7 2020, του Δημοτικού Συμβουλίου το ακόλουθο ψήφισμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος
 «Η αθλιότητα της μετατροπής του μνημείου της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε ισλαμικό τέμενος, θα στιγματίζει για πάντα τους εμπνευστές της.
Ένα ιστορικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, φάρος οικουμενικότητας, στενά συνδεδεμένο με την χριστιανοσύνη και τον ελληνισμό εργαλειοποιείται κατά τρόπο απαράδεκτο από την Τουρκική κυβέρνηση.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες ανάλογες φωνές από όλον τον κόσμο ενάντια στην αυθάδεια, την προκλητικότητα, την αλαζονεία, τον παραλογισμό, την ασέβεια των ταγών του σύγχρονου Τουρκικού κράτους».
Επιλέξαμε ένα σύντομο, περιεκτικό κείμενο, μέσα από το οποίο προκύπτει η ξεκάθαρη αντίθεση και αντίδραση στο γεγονός της μετατροπής της Αγίας του Θεού Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.
Πιστεύαμε ότι με κάποιες πιθανές προσθήκες θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ομόφωνα σε ένα κοινό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου.
Με έκπληξη όμως, διαπιστώσαμε πως ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας, έστω συμβολικής, ένα θέμα ύψιστης ηθικής σημασίας για κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη αυτού του κόσμου, ένα θέμα ύψιστης πνευματικής αξίας για κάθε χριστιανό, μπορεί εύκολα να μετατραπεί κατά τη γνώμη μας, σε ιδεολογικό τσιτάτο της Αριστεράς.
Προκειμένου λοιπόν να ενσωματώσουν τα επαναστατικά τους αφηγήματα, κατέθεσαν ένα ψήφισμα που περιέγραφε τις αντιθέσεις των προοδευτικών Τούρκων της Αντιπολίτευσης, τις φασιστικές και εθνικιστικές κορώνες Τούρκων και Ελλήνων, τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των Αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγοντας από τον δικό τους δρόμο φυσικά, στην καταδίκη της μετατροπής του μνημείου σε ισλαμικό τέμενος.
Θεωρήσαμε πως η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, όχι απλώς δεν βοηθούσε την ουσία του ψηφίσματος, αλλά αντίθετα την αποδυνάμωνε.
Η άποψή μας δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα τα δύο ψηφίσματα να μπουν σε ψηφοφορία και να επικρατήσει φυσιολογικά αυτό της Διοίκησης.
Επειδή από σήμερα αυτό της πλειοψηφίας θα κυκλοφορεί ως ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, διαχωρίζουμε και διασαφηνίζουμε έγκαιρα τη θέση μας.
Και καθώς όλα έχουν τη σημασία τους, με δική μας οπτική του θέματος, τάχθηκε με άποψη και επιχειρήματα και η παράταξη “Χαλάνδρι ευθύνης”, του κου Βάσιου

Share.

Comments are closed.