Στέφανος Χίος: Στο νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση – Μπλόκαρε το όπλο και δεν τον σκότωσαν

0

Δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι είχαν στήσει ενέδρα θανάτου τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου στα Βριλήσσια.
Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες, στον λαιμό και στα πλευρά, ενώ δύο ακόμη καρφώθηκαν στο ΙΧ του. Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα όταν πάρκαρε έξω από το σπίτι του.
Από το νοσοκομείο, η ιστοσελίδα της ιδιοκτησίας του, ανέβασε και τη φωτογραφία που βλέπετε, με τον δημοσιογράφο να είναι με την αναπνευστική μάσκα.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ο εκδότης – δημοσιογράφος που δέχτηκε τα ξημερώματα επίθεση ενόπλων και σώθηκε μόνο και μόνο επειδή μπλόκαρε το όπλο τους. Οι δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες παραμόνευαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις εμφανίστηκε, ο ένας εκ των δύο τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού. Φέρει δύο διαμπερή τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου. Η μία τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η δεύτερη πέρασε μέσα από το στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά. Η αντίδραση του δημοσιογράφου ήταν άμεση, αφού κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να χτυπήσει τον έναν δράστη, μπλοκάροντας το πυροβόλο όπλο που κρατούσε.
«Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Η μία πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες», τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές για την επίθεση.
Ο κ. Χίος ίσως είναι ο δημοσιογράφος με τις περισσότερες μηνύσεις και καταδίκες. Αμφιλεγόμενος, προκλητικός, υβριστής και συχνά στο μάτι του κυκλώνα, ήταν πάντα ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Μακελειό

Ποιος είναι ο Στέφανος Χίος
Ο Στέφανος Χίος έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1990 όταν ήταν παρουσιαστής αθλητικών της ψυχαγωγικής εκπομπής Πρωινός Καφές του ΑΝΤ1 με τη Ρούλα Κορομηλά, ενώ ήταν και ανταποκριτής της εκπομπής από τη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και κανάλια και το 2010 ξεκίνησε την εκπομπή “Μακελειό”, η οποία ξεκίνησε ως εκπομπή σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εξελίχθηκε σε αυτοτελή διαδικτυακή εκπομπή. Η εκπομπή πέρασε από διάφορους σταθμούς, όπως το Κόντρα, το ΖΟΟΜ και αλλά ύστερα από διαφωνίες και συνεχή πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω υβριστικού περιεχομένου, οδηγήθηκε αποκλειστικά σε ανεξάρτητη διαδικτυακή μετάδοση από τον ίδιο τον Στέφανο Χίο. Το Μακελειό θεωρείται σκανδαλοθηρικό, με βάση τις καταγγελίες πολιτών, και ρητορική ενάντια σε πολιτικούς και κόμματα του κοινοβουλίου. Συχνά κατηγορείται για διάδοση ψευδών ειδήσεων. Στις 18 Ιανουαρίου 2015 εκδόθηκε και το πρώτο φύλλο της ομότιτλης εφημερίδος.

Share.

Comments are closed.