Προσεχώς υποχρεωτική η μάσκα σε εμπορικά καταστήματα και εκκλησίες

0

Τη διεύρυνση του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε περισσότερους κλειστούς χώρους προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες: «Ο κύριος εχθρός βρίσκεται στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός» ανέφερε.
Στη συνέχεια είπε ότι: «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους κλειστούς χώρους».
Σε ερώτηση να εξηγήσει τι εννοεί είπε: «Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα εξεταστεί για χώρους όπως είναι οι εκκλησίες και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Το εξετάζουμε, το συζητούν οι ειδικοί και όταν θα έχουμε εισήγηση θα κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών» είπε «Παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες» ανέφερε και σημείωσε ότι η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, «ο οποίος βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας».
Και συμπλήρωσε: «Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ανάλογα θα αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας».
Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι από αύριο το πρωί, Τρίτη 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR τέστ), που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.
«Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους» είπε.

Share.

Comments are closed.