Ο Ιερώνυμος για την Αγιά Σοφία: Να ευχηθούμε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια

0

Την ημέρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ψέλνοντας το «τη Υπερμάχω υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας». Όπως είχε αναφέρει, η 24η Ιουλίου είναι «ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ιερά ακολουθία δήλωσε: «Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε για αυτόν τον πολιτισμό.
Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημα μας δεν θα είναι μόνο σημερινό, αλλά και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας και τα μάτια πολλών από μας είναι κλεισμένα. Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούνε. Να ευχηθούμε λοιπόν η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια».

Share.

Comments are closed.