Χαλάνδρι σε Δράση: Η διοίκηση του Δήμου «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» όταν πιάνεται με τη «γίδα στην πλάτη»

0

Σε έντονο ύφος και προσωπικά στο Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» απαντά στην απάντηση με αντίστοιχο δελτίο Τύπου της διοίκησης αναφέροντας:

«Ακούστε κύριε Δήμαρχε,
Για να τελειώνουμε με αυτά τα κολπάκια σας. Είναι πραγματικά «συγκινητικό» πόσο πιστά ακολουθείτε τις συνταγές ΣΥΡΙΖΑ στον αποπροσανατολισμό και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, όταν συλλαμβάνεστε κατά το κοινώς λεγόμενο με τη «γίδα στην πλάτη».
Αυτή η τακτική της «καραμέλας» κάθε φορά που είστε στριμωγμένος για το τι κάνανε οι προηγούμενοι, κατά αντιστοιχία αυτής των συντρόφων σας, για το τι έκανε η επάρατη Δεξιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και μετά, πρέπει να τελειώσει.
Θα μας πείτε, βέβαια, με αυτή τη συνταγή και με κάποιες «αγνώστου» (!?) εκδότη φυλλάδες, που αναπαρήγαγαν βρωμιές, παραπλανήσατε έστω ελάχιστους ανενημέρωτους πολίτες, «τσιμπώντας» την ψήφο τους και κερδίσατε τις εκλογές. Γιατί να μην συνεχίσετε την ανήθικη, «επιτυχημένη» αυτή συνταγή;
Και λέμε ανήθικη γιατί είχατε πέντε (5) ολόκληρα χρόνια στη Διοίκηση του Δήμου να οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη όλες τις παράνομες ή παράτυπες έστω υποθέσεις (ενέργειες ή παραλείψεις που πιπιλίζετε) των προκατόχων σας.
Δεν τολμήσατε να το κάνετε γιατί καλά γνωρίζετε ότι θα «τρώγατε στο κεφάλι σας» τόσες αποζημιώσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, που θα σας κυνηγούσαν για πολλά χρόνια.
Όμως τελειώσαμε με αυτά.
Τώρα θα κρίνεσθε και θα απολογείσθε για τις πράξεις σας. Και θα είναι σκληρό για εσάς. Γιατί δεν έχουμε τίποτα να συμψηφίσουμε.
Σας την χαρίσαμε και δεν προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για το μέγα σκάνδαλο, της ανάθεσης στον 14ο μειοδότη του αντιπλημμυρικού έργου, αντί του νόμιμου μειοδότη, με ζημία 800.000 για τον Δήμο, όταν με το βασικό επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος διέθετε ειδικό μηχάνημα «
trenchez» θα έκανε τη δουλειά πιο γρήγορα και πιο καλά. Γελάγε όλος ο τεχνικός κόσμος τότε. Το ξέρανε ειδικοί και μη ότι το μηχάνημα αυτό στους δρόμους αστικών Δήμων όπως το Χαλάνδρι, που είναι γεμάτο στο υπέδαφός του από δίκτυα Οργανισμών κοινής ωφέλειας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Τώρα με το πέρας του έργου, κυνικά ομολογείτε ότι πράγματι το μηχάνημα αυτό ουδόλως χρησιμοποιήθηκε σε όλο το έργο.
Η ζημιά όμως των 800.000, διαφορά από τον 1ο μειοδότη και τον 14ο που εσείς δώσαετε με την πλειοψηφία σας στην Ο.Ε. το έργο, παραμένει για τον Δήμο και τους Δημότες. Ποιος θα τα πληρώσει;
Και αντί να ζητήσετε έστω συγγνώμη, ότι είχατε άγνοια (;) όπως εμείς καλόπιστα πιστέψαμε (και δεν προσφύγαμε) και να απομακρύνετε από κοντά σας υψηλόβαθμο αρμόδιο στέλεχός σας, που «ενδεχόμενα» σας παραπλάνησε, σφυρίζετε αδιάφορα και βγαίνετε και από πάνω.
Αυτά όμως τελειώσανε, κύριε Δήμαρχε.
Η ανοχή μας ως τώρα δεν είναι αδυναμία.
Ήταν αντίληψη και φιλοσοφία για τον εποικοδομητικό ρόλο της αντιπολίτευσης, τη συνεργασία και τη μη σκανδαλολογία, εάν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις.
Σας ρωτήσαμε λοιπόν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Δεν πήραμε ούτε εμείς ούτε οι Δημότες απαντήσεις.
Η μακροσκελής υποτιθέμενη «απάντησή σας»

  1. Αναφέρει 10 φορές το όνομα Κουράσης, σε επήρεια όσων αναφέρονται παραπάνω περί αποπροσανατολισμού και πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα
  2. Αφιερώνει τρεις σειρούλες, με αόριστη αναφορά σε αποφάσεις των δικαστηρίων χωρίς να δίνει απαντήσεις στο αμείλικτο ερώτημά μας, γιατί περιμένατε να εκτοξευθούν πάνω από 500.000 τα χρέη των μισθωτών των δημοτικών εγκαταστάσεων για να προσφύγετε στη Δικαιοσύνη;
  3. Εξακολουθεί μικρόψυχα, όπως και προεκλογικά, να λέει ότι «δεν παραλάβαμε ταμείο από τη Διοίκηση Κουράση 13.000.000 αλλά 12.500.000» (εδώ γελάει ο κόσμος) και να αραδιάζετε νούμερα που έχουν απαντηθεί όλα και δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα τώρα η επανάληψή τους
  4. Ισχυρίζεσθε ότι αυξήσατε όλα τα μισθώματα των δημοτικών εγκαταστάσεων και καμαρώνετε μάλιστα γι’ αυτό.

Ξαναρωτάμε, με δεδομένο ότι τα φέσια που βάζουν οι μισθωτές με τα αυξημένα αυτά ενοίκια εκτοξεύθηκαν στα ύψη, είναι σε όφελος του Δήμου αυτή η τακτική ή είναι μια «μαυρογυαλούρικη» μέθοδος για τα μάτις του κόσμους;
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας
Η παράταξη
«Χαλάνδρι σε Δράση»

Τι είχε απαντήσει η διοίκηση του Δήμου
Για πληρέστερη ενημέρωσή σας ψάξαμε και βρήκαμε την απάντηση που είχε δώσει η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση»

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση, όπως αυτή έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα enypografa.gr
«Δήμος Χαλανδρίου: Οι ισχυρισμοί της παράταξης Κουράση για τη ΦΛΥΑ αντίκεινται στην κοινή λογική
Προκλητική και πλήρης σαθρών επιχειρημάτων που αντίκεινται στην κοινή λογική και προσβάλλουν το περί δικαίου αίσθημα, η απάντηση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση του κ. Γ. Κουράση στην τεκμηριωμένη ανακοίνωση της ΦΛΥΑ, για όσα συνέβησαν επί της διοικήσεώς του και για όσα συμβαίνουν σήμερα στη δημοτική επιχείρηση του Δήμου» σημειώνει η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας τον έντονο διάλογο που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και… μετρά αρκετές ανακοινώσεις, από μέρους των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, η διοίκηση συνεχίζει στη σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας:
Θέτουμε λοιπόν υπόψη των πολιτών τα παρακάτω:
Τολμούν να ισχυρίζονται ότι αν είχαμε ανακαλύψει κάποιο σκάνδαλο στη ΦΛΥΑ, θα είχαμε κινηθεί αναλόγως;
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δεν χρειάστηκε να το ανακαλύψουμε. Είναι αυταπόδεικτο. Ο πρώην πρόεδρος της ΦΛΥΑ, ο οποίος υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης Κουράση επί 15 χρόνια και διετέλεσε αντιδήμαρχος της παράταξης που διοικούσε τον Δήμο επί 12 χρόνια, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση ύψους 12.000 ευρώ από το ταμείο της ΦΛΥΑ. Το ποσό της υπεξαίρεσης συμπεριλαμβανόταν στον απολογισμό της ΦΛΥΑ, άρα είχε ψηφιστεί από την παράταξη Κουράση στο Δ.Σ. της εταιρείας. Και όχι μόνο στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο επί διοίκησης Κουράση.
Τολμούν να ισχυρίζονται ότι η σημερινή διοίκηση ζημιώνει τον Δήμο λόγω των οφειλόμενων από τα μισθώματα;
Ενημερώνουμε τους πολίτες, όπως έχουμε ενημερώσει άλλωστε και την παράταξη του κ. Κουράση, ότι τα όποια οφειλόμενα έχουν επιδικασθεί με αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες εκτελούνται.
Τολμούν να μας ψέγουν γιατί προχωρήσαμε σε νόμιμη, δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για όλα τα ακίνητα του Δήμου με ορισμό τιμής εκκίνησης, διασφαλίζοντας σημαντική αύξηση των μισθωμάτων, υπέρ του συμφέροντος και του ταμείου του Δήμου;
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι είναι πρωτάκουστο άνθρωποι που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μοναδικό γνώμονα, θεωρητικά, το δημόσιο συμφέρον, να μας εγκαλούν γιατί αυξήθηκαν τα μισθώματα των ακινήτων επί των ημερών μας.
Θα έπρεπε μάλλον να ντρέπονται γιατί απαξίωσαν πλήρως, με τα ενοίκια των 250, 400 και 700 ευρώ, τα ακίνητα του Δήμου, τα οποία σημειώνεται παρέμειναν επί των ημερών τους παράνομες και μη αδειοδοτημένες κατασκευές.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα μισθώματα των ακινήτων του Δήμου, μετά τη νομιμοποίηση, αδειοδότηση και ανακαίνισή τους, διαμορφώθηκαν ως εξής:

  1. Πάρκινγκ Κεντρικής Πλατείας: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 10.000 ευρώ στα 37.000 ευρώ.
  2. Κυλικείο Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 250 ευρώ στα 1.700 σήμερα.
  3. Κυλικείο του «Μ. Παπαδάκης»: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 400 ευρώ στα 3.700 ευρώ σήμερα.
  4. Κυλικείο στην Ολύμπου και Εδέσσης: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 700 στα 2.800 ευρώ σήμερα.
  5. Κυλικείο στο Νεκροταφείο: Η διοίκηση Κουράση επέτρεψε στον ενοικιαστή να παρατείνει τη σύμβαση μονομερώς για έξι χρόνια, μετά από εννέα χρόνια σύμβασης, χωρίς να προβλέπουν αύξηση ούτε μισού σεντ στο μίσθωμα που καταβάλλει.

Όσο για το γεγονός ότι επαναλαμβάνουν τρεις φορές στην ίδια ανακοίνωση ότι η διοίκησή τους άφησε στα ταμεία του Δήμου 13 εκατ. ευρώ.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ που βρήκαμε στα ταμεία του Δήμου προήλθε από την υπερφορολόγηση των Χαλανδραίων και ότι η «παρακαταθήκη» Κουράση συνοδεύτηκε από μηδενικό έργο. Αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό είναι οι πολίτες που έζησαν στις γειτονίες τους την παντελή έλλειψη έργου από τη διοίκηση Κουράση.
Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες ότι από το 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση το ταμείο του Δήμου έχει το ίδιο αποθεματικό (12.268.305 στα τέλη Μαρτίου 2020) με τη διαφορά όμως ότι στο διάστημα αυτό:

  • Έχει αυξηθεί πάνω από 4 εκατ. ευρώ το κόστος μισθοδοσίας του νέου προσωπικού στην καθαριότητα και τους Παιδικούς Σταθμούς.
  • Τα δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί κατά 20%.
  • Περισσότερα από 100 έργα και προμήθειες εξοπλισμού έχουν ολοκληρωθεί ή εκτελούνται σε όλη την πόλη. Μέχρι το τέλος του 2019 είχαν δημοπρατηθεί έργα ύψους 21.000.000 ευρώ, ενώ η αξία των μέχρι σήμερα δημοπρατημένων έχει ξεπεράσει τα 49.000.000 ευρώ.
  • Έχουν αυξηθεί σημαντικά τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου με αγορές ακινήτων ύψους 2,780 εκατ. ευρώ.

Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τις αιτιάσεις Κουράση, ότι δήθεν η σημερινή διοίκηση ζημιώνει το Δήμο με τους χειρισμούς της στο θέμα της διαχείρισης των ακινήτων του.
Καλούμε τον επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» κ. Γιώργο Κουράση την επόμενη φορά που θα αποφασίσει να κάνει «αντιπολίτευση», να το κάνει με επιχειρήματα και με τρόπο που να μην τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.»

Share.

Comments are closed.