Φασφαλής Νίκος*: Ανάγκη πραγματοποίησης Β’ φάσης αποσπάσεων

0

Mε ανακοίνωσή του ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής ζητά «από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει το Ηλεκτρονικό Σύστημα για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης, μέσω αυτού μόνο και όχι χειρόγραφα, ώστε να  προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της Β΄ φάσης  αποσπάσεων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
«Με τις προσπάθειες όλων καταφέραμε την  πραγματοποίηση της Α’ φάσης των αποσπάσεων των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έγκαιρα ικανοποιώντας και το αντίστοιχο αίτημα του Κλάδου μας.
Παρά την ικανοποίηση μεγάλου αριθμού αιτήσεων απόσπασης είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε Β΄ φάση αποσπάσεων. Είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά αλλά και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει μέσα στο διάστημα αυτό. Ακόμη  υπάρχουν εκπαιδευτικοί τρίτεκνοι που δεν έχουν αποσπαστεί!
Δεν πρέπει ακόμη να λησμονεί κανείς ότι οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις εσχατιές της πατρίδας μας  και  παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σ’ αυτές τις περιοχές μακριά από το τόπο κατοικίας τους και  μακριά από τις οικογένειες τους.
Οι οικονομικοί λόγοι, ακόμη, επιβάλλουν τις αποσπάσεις αφού και οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και βιώνουν τα αποτελέσματα της κρίσης.
Για όλους αυτούς τους  λόγους ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου ζητώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει το Ηλεκτρονικό Σύστημα για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης, μέσω αυτού μόνο και όχι χειρόγραφα, ώστε να  προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της Β΄ φάσης  αποσπάσεων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς
»

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι πρώην αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.