Ι.Π. Μεσολογγίου: Εγγραφές νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς

0

Από το γραφείο της Προέδρου του Πνευματικού κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σχετικά με τις εγγραφές νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς  μέσω ΕΣΠΑ, γίνονται γνωστά τα εξής:
Οι γονείς με την χρήση των κωδικών TAXIS θα μπορούν να μπαίνουν στο www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers σχετικά με τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.
Για εγγραφή στα τμήματα νηπίων δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από
1-1-2017 έως 28-2-2018. (Από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής στην Δίχρονη Υποχρεωτική Εκπαίδευση)
Για εγγραφή στα τμήματα βρεφών  δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα βρέφη που έχουν γεννηθεί από
01-03-2018 έως και 30-5-2020. (από 6 μηνών έως και 2,5 ετών)
Σύμφωνα με την δημόσια πρόσκληση στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης της Επαγγελματικής Ζωής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα.

Δικαιούχοι είναι:

  • Μητέρες βρεφών και νηπίων
  • Μητέρες νηπίων με Αναπηρία
  • Άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών
  • Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών ,νηπίων κι παιδιών με αναπηρία.

Αιτήσεις εγγραφής των παιδιών που οι μητέρες τους είναι:

  • Άνεργες
  • Αγρότισσες
  • Ελεύθεροι Επαγγελματίες
  • Υπάλληλοι στον Ιδιωτικό Τομέα

Οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ θα γίνονται δεκτές από 17-07-2020 έως 05-08-2020.
Οι βρεφικοί-Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες τους. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την οικογένεια κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο δήμος μας προσπαθεί να σταθεί αρωγός σε κάθε οικογένεια. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους γονείς που δικαιούνται δελτία δωρεάν εγγραφής (voucher), να υποβάλουν αιτήσεις στηρίζοντας έτσι το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου στην οδό Αθ. Ραζηκότσικα 12  και στα τηλέφωνα 26310 27268,   26310 28848(φαξ).

Share.

Comments are closed.