Κίνημα Αλλαγής: Η Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει άμεσα τη δουλειά της σχετικά μετά τις αποκαλύψεις για το Μάτι

0

Στο Κίνημα Αλλαγής είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τις αποκαλύψεις αναφορικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι να περάσουν απαρατήρητες και γι’ αυτό θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικές» τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» χθες, κάνουν λόγο για μία «μαύρη στιγμή» για την χώρα μας.
«Τα γεγονότα που ζήσαμε στην τραγωδία στο Μάτι είναι πράγματι μια μαύρη στιγμή για τη χώρα μας. Είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που όλοι κουβαλάμε μέσα μας και ακόμη δεν έχουμε αναλύσει και βρει τις αιτίες της τραγωδίας αυτής, οι οποίες πρέπει να φωτιστούν άπλετα, ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να μάθουν ποιος/οι πραγματικά ευθύνονται για τις 102 ζωές που θρηνήσαμε και ζητούν δικαίωση», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν δικαιούται κανένας να επεμβαίνει στην δουλειά των εμπειρογνωμόνων και στην δουλειά της Δικαιοσύνης είτε είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση».
Στο Κίνημα Αλλαγής, από καιρό τώρα μιλούν για «ανευθυνότητα» που επέδειξε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για «θλιβερή εικόνα» του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Θυμίζουν, δε, με νόημα ότι «εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν καμία κριτική, είτε από δημοσιογράφους, είτε από την αντιπολίτευση και λειτουργούσε με υπεροψία και αλαζονεία», αλλά και το πώς σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τότε αντιμετώπιζαν τη Δικαιοσύνη…
Ειδικά, πάντως, σε σχέση με τις χθεσινές αποκαλύψεις, σημειώνουν ότι «επειδή εδώ μιλάμε για μια απόπειρα ωμής παρέμβασης σε μια έρευνα που θα φωτίσει μια σκοτεινή στιγμή της νεοελληνικής μας ιστορίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουμε και ευελπιστούμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη εις βάθος και απόδοση ευθυνών κυρίως για τις 102 ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα και με βάρβαρο τρόπο». Για αυτό και καλούν τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει άμεσα τη δουλειά της, αλλά και τους αρμοδίους να ερευνήσουν αν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν πως «είναι προφανές πως στην τραγωδία στο Μάτι κυριάρχησε η ανευθυνότητα και η παντελής έλλειψη προετοιμασίας από τους αρμόδιους και η εγκληματική ασχετοσύνη διοίκησης και διαχείρισης κρίσης από το πολιτικό προσωπικό»…

Share.

Comments are closed.