«Χαλάνδρι σε Δράση»: Όλη η αλήθεια για τη ΦΛΥΑ ΑΕ

0

H δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», με επικεφαλής τον Γιώργο Κουράση, επανέρχεται με ανακοίνωσή της, στο ζήτημα των χρεών από μισθώματα προς το Δήμο Χαλανδρίου και δίνει απαντήσεις σε όσα ισχυρίτηκε η διοίκηση του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνδυασμού «Χαλάνδρι Σε Δράση»
«Για άλλη μια φορά η γνωστή ρητορική της δήθεν αριστεράς και το κατηγορητήριο στη διοίκηση Κουράση πέφτει στο κενό. Σε απάντηση των κατηγοριών της σημερινής διοίκησης της ΦΛΥΑ ο εκπρόσωπος της παράταξης του κυρίου Κουράση που ΔΕΝ συμμετέχει ή συμμετέχει σπάνια στις συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΦΛΥΑ, ενημερώνει ότι από τις εννέα συνεδριάσεις, απουσίαζε στις τρεις. Στις δύο εξ’ αυτών είχε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του Δ.Σ και τον Κύριο Αντωνιάδη, μέλος του Δ.Σ. Στην τρίτη, η ώρα της συνεδρίασης ήταν κοντινή με την ώρα του δημοτικού συμβουλίου, και είθισται δύο όργανα του δήμου, να μην συνεδριάζουν ποτέ την ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ώρα. Άραγε δε το γνωρίζατε ή υπήρχε σκοπιμότητα; Ταυτόχρονα, είχε ενημερώσει τον πρόεδρο ότι επειδή η ώρα των συνεδριάσεων συμπίπτει με την ώρα της εργασίας του, μήπως μπορεί να μεταφερθεί η ώρα, ή εάν δεν είναι δυνατό να προσέρχεται ο αναπληρωματικός του, ο οποίος έχει οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έκπληκτος πληροφορήθηκε, ότι και να έρθει δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποιος ο λόγος ύπαρξής του τότε; Την συγκεκριμένη ερώτηση είχαμε σκοπό να την καταθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και αναβλήθηκε λόγω covid 19.
Και ας αναλύσουμε τις απαντήσεις σας προς την παράταξή μας:
1) Όλοι οι παλαιότεροι μισθωτές της ΦΛΥΑ, αναδείχθηκαν από δημοπρασίες – διαγωνισμούς ακολουθώντας την ισχύουσα νομοθεσία. Αυτό διαπιστώνεται από το αρχείο της ΦΛΥΑ, βλέποντας τα αποτελέσματα των ελέγχων που είχαν γίνει για το θέμα αυτό, από όλες τις υπεύθυνες υπηρεσίες ελέγχων. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε, ρωτώντας και το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας την συγκεκριμένη περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις, ο οποίος ήταν μέχρι προσφάτως μέλος του τωρινού διοικητικού συμβουλίου της ΦΛΥΑ, και συμπράττων με την παράταξή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πιστεύω πως αν είχατε βρει κάτι παράνομο ή ΣΚΑΝΔΑΛΟ, μετά τους αλλεπάλληλους ελέγχους της διοικήσεώς σας, θα είχατε κινηθεί αναλόγως. Άλλωστε ψάχνατε για μεγάλο διάστημα να ανακαλύψετε κάτι παράνομο και διατυμπανίζατε ότι η ΦΛΥΑ είναι “πλυντήριο” και θα την κλείσετε μόλις αναλάβετε διοίκηση. Το “πλυντήριο” αυτό μαζί με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου επί διοικήσεως Κουράση άφησε στο ταμείο 13 εκατομμύρια ευρώ για να διαχειριστείτε.  
2) Ουδείς μισθωτής κατά την διάρκεια της θητείας μας στην ΦΛΥΑ,  δεν χρωστούσε υπέρογκα ποσά, και η ίδια η ΦΛΥΑ να ξεκινάει διαδικασία διεκδίκησης χρωστούμενων τρεις με τέσσερις μήνες πριν την αποχώρηση του.
Σχεδόν το ίδιο ισχύει και για τον μισθωτή του Ν. Πέρκιζας.
Οι υπόλοιποι μισθωτές πλην του κοιμητηρίου και των στεγάστρων στις στάσεις (οι οποίοι δεν οφείλουν τίποτα), έπρεπε να κάνουν ρύθμιση  προηγούμενων οφειλών, προκειμένου να μπουν στην ευνοϊκή μεταχείριση λόγω covid 19 (πρακτικό Δ.Σ 223-25/05/2020)
ΆΓΝΩΣΤΟ μέχρι σήμερα το ποσό οφειλής τους, παρότι με διαφορά μόλις ενάμιση μήνα, βεβαιώνεται ότι οι σημερινοί μισθωτές τηρούν και καταβάλουν τα συμφωνηθέντα. Μένει να αποδειχθεί..
Πιστεύω να ενημερώσετε το Δ.Σ, τι ισχύει τελικά…
3) Διαπιστώνεται δε, στο ίδιο Δ.Σ., από τα λεγόμενά σας, ότι ακολουθείτε έναν λανθασμένο τρόπο είσπραξης των μισθωμάτων της ΦΛΥΑ «ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ» π.χ. όπως αναφέρατε 5000€  στις 10 του μήνα, 2,000€  στις 20 του ίδιου μήνα, και… το υπόλοιπο τον άλλο μήνα. Με αυτό τον τρόπο είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι ο μισθωτής δεν θα μπορέσει να εξοφλήσει ποτέ, θα δημιουργηθεί χρέος και θα αυξάνεται διαρκώς.
Απορίας άξιο: Στην δική σας περιουσία, αν κάποιος ενοικιαστής χρώσταγε από πέντε μέχρι επτά ενοίκια, θα τον αντιμετωπίσετε με τόση αδιαφορία ή στο δεύτερο μήνα χρέους θα είχατε ήδη κινηθεί νομικά;
4) Ως προς τα μισθώματα κατά την διάρκεια της δικής μας διοίκησης, τονίζω πως σας διαφεύγει το ποσό των αντισταθμιστικών οφελών που έπρεπε υποχρεωτικά και βάση σύμβασης να πραγματοποιούν οι μισθωτές στους χώρους τους αθροιστικά στο ποσό του ενοικίου. Η διαφορά με τις νέες συμβάσεις είναι ότι με δική σας απόφαση, πρώτα φτιάχνετε (καλλωπίζετε) τον ενοικιαζόμενο χώρο με λεφτά της εταιρείας, και μετά προχωράτε σε δημοπρασία. Ξεχνάτε εύκολα ότι η διοίκηση Κουράση συγκέντρωσε 13 εκατομμύρια ευρώ ταμειακά διαθέσιμα για να έρχεστε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο. Δε πειράζει εμείς θα είμαστε εδώ για να σας το θυμίζουμε.
5) Με την λήξη συμβάσεων το 2014, ξεκινήσατε την διαδικασία για νέους διαγωνισμούς, με ορισμό αρχικής τιμής από το Δ.Σ. Αυτή η υψηλή αρχική τιμή, εκτόξευσε τα ενοίκια με αποτέλεσμα το ρίσκο δημιουργίας μεγάλων χρεών, όπως και συνέβη στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις.
6) Όσο για τα δημοτικά τέλη -ΔΕΗ -ΕΥΔΑΠ  και εκεί υπάρχουν οφειλές. Είναι όμως αρμοδιότητα της ΦΛΥΑ να ελέγχει αυτά τα χρέη;
7) Κλείνοντας ως προς το αν  έχετε απαντήσει γραπτώς στον εκπρόσωπο μας  στα ερωτήματά του μέσα στα διοικητικά συμβούλια  απαντάμε: ΝΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
Την 1η φορά, 12ος /2019 δεν είχατε μαζί σας τα στοιχεία. Τον 01/2020, τον ενημερώσατε ότι όλοι οι μισθωτές χρωστάνε από 4 έως 8 μίσθια αλλά το ακριβές ποσό του συνολικού χρέους δεν το έχουμε πρόχειρο (Δ.Σ 25/05/2020).
Προβληματιζόμαστε γιατί μένουν αναπάντητα τα ερωτήματά  που σας έχει υποβάλει τον 2ο, 3ο και 6ο μήνα του 2020. Στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δ.Σ με διαβεβαίωσε πως θα του τα αποστείλει ΕΓΓΡΑΦΩΣ, αφού συνεννοηθεί με τον δικηγόρο, τον λογιστή και τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, καθώς ορισμένα ερωτήματά του ίσως είναι αρμοδιότητά τους. Αν συνεχίζετε να πιστεύετε ότι αυτός είναι σωστός τρόπος απάντησης σε ερωτήματα που θέτει η αντιπολίτευση σας τον χαρίζουμε.
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα της παρατάξεώς μας μιας και μέχρι σήμερα, ούτε ξεκάθαρη απάντηση των οφειλών πήραμε, ούτε μέρος των οφειλών περιμένουμε να λάβουμε. Γι αυτό και καταθέσαμε ξανά τα ερωτήματα μας εγγράφως (αριθ. πρωτ. 131/15-07-2020) ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα έχετε το θάρρος να μας απαντήσετε. Αναμένουμε…
Επειδή είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και πολύ κοντά στην πραγματικότητα, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέματα αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση και μόνο. Αυτή είναι η δική σας πολιτική κουλτούρα και δε πρόκειται να σας ακολουθήσουμε. Μηδενιστές δεν υπήρξαμε ποτέ!!
Τον πολιτικό μας πολιτισμό τον έχουμε αποδείξει χρόνια τώρα.. 
Μην ξεχνάμε όμως ότι  διαχειριζόμαστε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και καμιά φορά πρέπει να απολογούμαστε έστω και για τα λάθη μας. Πρέπει να απολογηθείτε γιατί στερήσατε από το Δήμο 500.000 ευρώ.. τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση Κουράση σας άφησε στα ταμεία 13 εκατομμύρια ευρώ για να διαχειριστείτε.»

Share.

Comments are closed.