Κορονοϊός: Από σήμερα είναι υποχρεωτική η μάσκα και για τους πελάτες στα σούπερ μάρκετ

0

Από σήμερα είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ και για τους πελάτες. Έτσι γίνεται υποχρεωτική η χρήση της και για τους εργαζομένους, αλλά και για τους πελάτες.
Την ανακοίνωση έκανε χθες βράδυ μέσω Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης: «Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους & καταναλωτές».


Η απόφαση αυτή θεωρείτο δεδομένη, γιατί οι λοιμωξιολόγοι συνιστούσαν να γίνει σε κάποιους χώρους υποχρεωτική η χρήση μάσκας, λόγω της μεγάλης χαλάρωσης όλων ως προς την εφαρμογή των μέτρων αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.
Η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας αναμενόταν την ερχομενη εβδομάδα ωστόσο οι αποφάσεις επισπεύστηκαν δεδομένου ότι το Σάββατο είναι η ημέρα που οι πολλοί καταναλωτές επιλέγουν για τα ψώνια τους.
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, υπενθύμιζαν ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ -με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.

Share.

Comments are closed.