Κορονοϊός: 35 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα – 10 στην Αττική – Επανέρχεται η ενημέρωση από Χαρδαλιά

0

Στα 35 νέα κρούσματα κορονοϊού ανέρχεται ο απολογισμός του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Από τα 35 νέα κρούσματα τα 18 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων τα 13 καταγράφηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τα υπόλοιπα 5 προήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Είναι άγνωστο πόσα εκ των εισαγόμενων κρουσμάτων αφορούν σε Βρετανούς τουρίστες.

Γεωγραφική κατανομή των 35 νέων κρουσμάτων στη χώρα

  • δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου ,
  • πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 35 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.
1.069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
14 είναι οι ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

Επανέρχεται η εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Χαρδαλιά
Η αύξηση των κρουσμάτων, πάντως επιβάλλει την επαναφορά  της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Την ενημέρωση θα κάνει κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, στην Κηφισίας 37-39, στο Μαρούσι 
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού R0 βρίσκεται στο 0,4%.

Share.

Comments are closed.