Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα, 9 εισαγόμενα – Έκτακτη σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη

0

Εξακολουθεί να είναι μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, βεβαιώθηκαν 27 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, 31 λιγότερα από χθες. Το ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα τα κρούσματα παραμένουν πολλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8 κρούσματα και άλλα 5 στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ενώ τα εισαγόμενα, που καθημερινά αποτελούν την πλειονότητα των κρουσμάτων, σήμερα ανέρχονται μόλις στα 9.

Αναλυτικά η κατανομή των 27 κρουσμάτων:

  • τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα στις πύλες εισόδου,
  • πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.

1.051 (26,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

Μητσοτάκης: Έλεγχοι παντού – Το πλαίσιο είναι επαρκές, υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση εφαρμογής των υφιστάμενων μέτρων.

Όπως υπογράμμισε, πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία της υγείας των εργαζομένων ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, επίσης, την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των δήμων και των περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Share.

Comments are closed.