Κορονοϊός: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – 58 κρούσματα σήμερα

0

Δεδομένου ότι τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας, η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγείται να γίνει και πάλι η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, κάποιοι λοιμωξιολόγοι πρότειναν η μάσκα να γίνει ξανά υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη χαλάρωση σε όλη τη χώρα κάτι που έχει οδηγήσει στην έξαρση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα κρούσματα.

Διπλάσια κρούσματα σήμερα από χθες
Σήμερα είχαμε 58 κρούσματα, τα διπλάσια από χθες. Από αυτά τα 58 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 34 είναι εισαγόμενα, με τα 28 να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας και τα υπόλοιπα 6 κατόπιν ελέγχων που έγιναν αυτοβούλως από ξένους πολίτες και τα υπόλοιπα 24 εγχώρια

Παρατηρώντας τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων εντός της χώρας, δημιουργείται εύλογη ανησυχία για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Από τα 24 τα 15 παρατηρούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:

  • 28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου
  • έξι (6) κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότηταΑττικής
  • επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου
  • δυο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότηταΧαλκιδικής

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Σήμερα ανακοινώνουμε 58 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος,
δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Share.

Comments are closed.