Ζέφη Δημαδάμα: Η πολιτική και το Πανεπιστήμιο, δεν είναι σχέση ανταγωνιστική

0

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Karfitsa.gr, μιλα για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, για το φερόμενο ως παρακράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , αλλά και την σχέση της Πολιτικής με το Πανεπιστήμιο.
Μεταξύ των άλλων υποστηρίζει η κ. Δημαδάμα:
Η διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο είναι για μένα “η ζώνη ασφαλείας” που με δένει με την πραγματικότητα, με την καθημερινότητα, με τους νέους και τις νέες και με τροφοδοτεί για την ενασχόληση μου με τα κοινά. 
Πιστεύω ακράδαντα ότι η μακροχρόνια ενασχόληση με την πολιτική και μόνο μας οδηγεί σε απομόνωση, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών. 
Ο επαγγελματίας πολιτικός είναι ξεπερασμένος και απαξιωμένος στην εποχή μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη
Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ 
Αποφασίσαμε να κάνουμε  απολογισμό στο Κίνημα Αλλαγής ως αντιπολίτευση που σέβεται τους ψηφοφόρους αλλά και τους πολίτες. Αξιολογούμε επομένως τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ με 22 συγκεκριμένα σημεία-παρεμβάσεις για κάθε Τομέα, χωρίς ακρότητες, χωρίς λαϊκισμό περιγράφοντας τί δεν έκανε η κυβέρνηση ένα χρόνο και τί προτείνουμε εμείς. Τί δεν έγινε με τις Τράπεζες, οι οποίες κάνουν ότι θέλουν, τι δεν έγινε με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, τι δεν έγινε με τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, αλλά και στην Υγεία και την ενίσχυση του ΕΣΥ. Ζητούμενο μας να ακουγόμαστε, ζητούμενο μας η πολυφωνία και όχι η αποκλειστική πρόσβαση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ.

Παραμάγαζα, παραδικαστικό κύκλωμα, και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο στόχαστρο.
Η κατάρρευση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη δημοκρατία μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πλατείες των Αγανακτισμένων και την καθύβριση των πολιτικών του αντιπάλων   -συλλήβδην- ως διεφθαρμένους αποδεικνύεται ότι ήθελε να γίνει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη” χρησιμοποιώντας ακραίες  παρακρατικές μεθόδους. Είναι πεποίθηση μου ότι θα κριθεί αυστηρά από τους πολίτες για αυτό. 

Ωστόσο, η Δικαιοσύνη πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και έχουμε εξαιρετικούς δικαστές και να αναλάβει το ρόλο της αποδίδοντας τις ποινικές ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.
Οι πολιτικές ευθύνες είναι εξίσου βαριές και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλουν να πουν την αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά.

Και στην Πολιτική και στο Πανεπιστήμιο, είναι αυτή η σχέση ανταγωνιστική;
Η διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο είναι για μένα “η ζώνη ασφαλείας” που με δένει με την πραγματικότητα, με την καθημερινότητα, με τους νέους και τις νέες και με τροφοδοτεί για την ενασχόληση μου με τα κοινά. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί τη δύναμη μου αλλά και τη μεγάλη μου αδυναμία ώστε να έχω  ισορροπία στη ζωή μου και να θέτω τις προτεραιότητές μου και στην πολιτική. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η μακροχρόνια ενασχόληση με την πολιτική και μόνο μας οδηγεί σε απομόνωση, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών. Ο επαγγελματίας πολιτικός είναι ξεπερασμένος και απαξιωμένος στην εποχή μας. 

* Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Διδάσκουσα στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PesWomen)  και Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου  ΚΙΝΑΛ

Δείτε τα 15 προηγούμενα άρθρα και συνεντεύξεις της Ζέφης Δημαδάμα

Share.

Comments are closed.