Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις βάσεις – Ποιες σχολές θα καταγράψουν «ιστορική» πτώση

0

Πτώση θα καταγράψουν οι βάσεις 2020 στις περισσότερες σχολές, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων για τις Πανελλήνιες.
Πτώση στις βάσεις 2020 για τις περισσότερες σχολές όλων των Επιστημονικών Πεδίων δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για τις Πανελλήνιες.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, δημοσιεύτηκαν στοιχεία για την κλιμάκωση των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020.

Μεγάλη πτώση αναμένεται στην Ιατρική.
«Η πτώση των βάσεων στις ιατρικές σχολές θα είναι ιστορική» δήλωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας, μιλώντας στο ΑΠΕ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι πτώση θα υπάρξει γενικότερα στις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Πτώση αναμένεται και στις βάσεις της Νομικής, με τον κ. Χατζητέγα να κάνει λόγο για «μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή», όπως τόνισε ο κ. Χατζητέγας.
Στις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, όπως είπε, «είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις».
«Γενικά, στο 1ο πεδίο, όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση» εξήγησε.
Σαφής θα είναι η πτώση των βάσεων στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, ήτοι των Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις Πανελλήνιες 2020
Με βάση τα στοιχεία, μόλις 134 μαθητές συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια στις Πανελλήνιες 2020.

«Παρατηρήθηκε φέτος μία “αποψίλωση” στον αριθμό των αρίστων. Και οι υποψήφιοι με μόρια άνω των 18.000 είναι μετρημένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των βάσεων, κάτι που θα επιτρέψει και την καλύτερη διαβάθμιση των υποψηφίων στις σχολές» παρατήρησε ο κ. Χατζητέγας.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής στο μηχανογραφικό
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμερα, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου.

Μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο οι υποψήφιοι.
Η υποβολή γίνεται στη σελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr, στην οποία βρίσκεται η ειδική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικού.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner