Ο Ενές Καντέρ επικρίνει την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία και ευχαριστεί την Ελλάδα [Βίντεο]

0

Ο Ενές Καντέρ, ο Τούρκος σταρ του NBA, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι persona non grata στην Τουρκία λόγω και των σχέσεων του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, δήλωσε πως η απόφαση για την Αγία Σοφία είναι πολιτικού χαρακτήρα ενώ ευχαρίστησε την Ελλάδα γιατί φέρθηκαν καλά στους πρόσφυγες.
«Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν», δήλωσε ο σταρ των Μπόστον Σέλτικς σε ερώτηση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση», είπε.
Αν και Μουσουλμάνος, ο Ενές Καντέρ μίλησε με τρόπο που αποκαλύπτει έναν άνθρωπο ο οποίος σέβεται την πίστη των υπολοίπων, ακόμα και αν δεν έχουν την ίδια θρησκεία. «Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες. Αν δεν ήταν ο αυτός, αλλά ήταν άλλος Πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ’ αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους».
«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: “Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω”».
«Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show», συνέχισε ο Καντέρ, ο οποίος καταλήγοντας έστειλε μήνυμα στη χώρα μας. «Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ», επισήμανε.

Δείτε μετά το 1:40 την αποκλειστική συνέντευξη του Τούρκου σταρ του NBA Ενες Καντέρ στον Alpha, για την Αγια Σοφιά

Share.

Comments are closed.