Κόντρα Τσίπρα – Γεννηματά στη Βουλή για το ποιος είναι μαξιλαράκι του Μητσοτάκη

0

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά κοντραριστήκαν σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.
Την αρχή έκανε ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος κατά την πρωτολογία για να του επιστρέψει τα «πυρά» η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην δική της πρωτολογία. Η κόντρα μεγάλωσε όταν ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την κ. Γεννηματά για «ουρά» της Ν.Δ με την κ. Γεννημτα ανα υπενθυμίσει για άλλη μια φορά ότι  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που με δική της υπαιτιότητα έφερε στην εξουσία την «δεξιά» σαν «λευκή περιστερά»

Τσίπρας: Καθείς άξιος της μοίρας του
Απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ πήρε στην πορεία της, τρεις κρίσιμες στρατηγικές πολιτικές αποφάσεις:

  • Όταν έφερνε η Κυβέρνηση την απλή αναλογική, εσείς επιλέξατε αντί να παίξετε έναν κρίσιμο ρυθμιστικό ρόλο, να πείτε όχι. και δώσατε μαξιλάρι ασφαλείας στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη
  • Πήγατε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών
  • όχι μόνο αποφασίζετε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο που συρρικνώνει συνταγματικές ελευθερίες αλλά γιατί σε μια δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη ( ύφεση , λίστα Πέτσα) επιλέγετε να μιλάτε σε μια βαριά γλώσσα για παρακράτος και διαπλοκή

Εν κατακλείδι, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ: «Η επιλογή σας να μας κάνετε αντιπολίτευση όταν βρισκόμασταν στην Κυβέρνηση ήταν εύλογη. η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση σήμερα πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και αυτοκαταστροφική. Αν θέλετε να στηρίξετε την κυβέρνηση είναι επιλογή σας. μόνο που ο κ. Μητσοτάκης σας διεμβολίζει ήδη.
Καθείς άξιος των επιλογών και της μοίρας του
».

Γεννηματά: Εσείς φέρατε τον Μητσοτάκη καβάλα στο άλογο
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «σήκωσε» το γάντι Τσίπρα και του απάντησε «σημείο» προς σημείο.
«Εσείς φέρατε τον Μητσοτάκη καβάλα στο άλογο. τους φέρατε σαν λευκή περιστερά μετά από όσα κάνατε», είπε η κ. Γεννηματά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι «με την διακυβέρνησή του επέφερε βαρύ στίγμα στην Αριστερά».
Για την απλή αναλογική, η κ. Γεννηματά απάντησε στον Α. Τσίπρα: «Αφού κυβερνήσατε με τον αδελφό Καμμένο φέρατε την απλή αναλογική λέγοντας ότι δεν θα συνεργαστείτε με κανένα κόμμα. Θέλατε ακυβερνησία. Η χώρα θέλει προοδευτική διακυβέρνηση και το μέλλον της είναι στο Κίνημα Αλλαγής».
«Είμαστε πατριωτικό κόμμα. δεν θα συναινούσαμε να παραδοθούν όλα τα όπλα που είχε για το μακεδονικό ο Ανδρεας Παπανδρεου», εξήγησε η κ. Γεννηματά για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τέλος η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στο διεμβολισμό του κόμματός της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε με νόημα ότι «το τελευταίο διάστημα οι πολιτικές μεταγραφές που έγιναν και από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θέλει να καθιερωθεί ως η νέα πολιτική πραγματικότητα στον τόπο. Έχω αναφυλαξία με την κανονικότητα. Η επανάσταση μας είναι η επιστροφή της ηθικής».

Share.

Comments are closed.