Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις {Φωτο – Βίντεο]

0

Συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου  στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια και όλοι κατέληξαν έξω από τη Βουλή.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με παρόντα πολλά κοινοβουλευτικά του στελέχη.

Ένταση και επεισόδια στο Σύνταγμα
Αργά το βράδυ επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα καθώς κατά τη διάρκεια της ξέσπασαν επεισόδια.

Άγνωστοι έριξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αυτές απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων με συνέπεια η κατάσταση να ξεφύγει. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με τον κόσμο να προσπαθεί να προφυλαχθεί, με όποιο τρόπο μπορούσε. 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε στη Βουλή, ότι οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας και ανέφερε ότι έγιναν 9 συλλήψεις και 8 προσαγωγές. Επίσης είπε ότι τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί.

Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης
Στην ενημέρωσή του, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Υπάρχει έξω μια μεγάλη συγκέντρωση 6.000-7.000 ατόμων και η διαδήλωση συνεχίζεται κανονικά, δεν έχει διαλυθεί. Το ΠΑΜΕ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα». Για να προσθέσει: «1.000 άτομα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Έριξαν 15 μολότοφ μπροστά στη Βουλή, τους απώθησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και έγιναν 9 συλλήψεις ανάμεσα σε εκείνους που πέταξαν μολότοφ. Εγιναν επίσης και 8 προσαγωγές. Την ίδια στιγμή έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ».

Τέλος προειδοποίησε ότι «Δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά να υπάρχει τραυματισμός πολιτών και καταστροφές. Οποίος χρησιμοποιεί μολότοφ θα συλλαμβάνεται».

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr, από το συλλαλητήριο

Δείτε βίντεο του www.fourtounis.gr, από το συλλαλητήριο

 

Share.

Comments are closed.