Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν δύο νέα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Παπάγου – Χολαργού

0

Στην κατασκευή δύο νέων σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Νέας Ιωνίας και στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, συνολικού προϋπολογισμού 7,55 εκατ. ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Διοίκησης της Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.
Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο με τίτλο: «Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Ιωνίας: Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων και Συλλεκτήρα Ομβρίων στην περιοχή του Περισσού» συνολικού κόστους 2,247 εκατ. ευρώ με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 24 μήνες.
Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο με τίτλο: «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας στη δημοτική κοινότητα Παπάγου» συνολικού ύψους 1,584 εκατ. ευρώ, με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης 20 μηνών.
Η υπογραφή και των νέων αυτών συμβάσεων εντάσσονται στον άξονα των προτεραιοτήτων για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής που από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του έθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προς τους Δημάρχους της Αττικής.
Με την ευκαιρία της έναρξης των έργων, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε:
 «Μετά την ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους Βριλησσίων και Μεταμόρφωσης, άλλα δύο σημαντικά έργα προστίθενται στον κατάλογο των έργων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας με υπογραφή του Περιφερειάρχη Αττικής  ξεκινούν στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Παπάγου – Χολαργού. Μαζί με το έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που εντάσσεται στην αντιπλημμυρική προστασία της Νέας Ιωνίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, άλλα πέντε αντιπλημμυρικά έργα σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Μεταμόρφωση. Πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών της Αττικής και των περιουσιών τους».

Share.

Comments are closed.